torsdag den 31. januar 2008

Bøøøhmanden kommer!

Den første BOOGEYMAN fra 2005 var en ujævn sag, der især overlevede i kraft af et væld af chokscener. Disse var særdeles effektive, men de kunne ikke dække over det slappe manuskript. Og så var slutningen noget hæsligt rod. Filmen må dog have hentet penge nok ind til Ghost House Pictures, for nu har vi fået en direkte til dvd-sequel, der har meget lidt med 1'eren at gøre. Men det er næsten også det pæneste, man kan sige om den.

Som børn så Laura og Henry deres forældre blive slagtet af en mørk skikkelse. Siden har de lidt af en alvorlig frygt for "Bøhmanden". Henry er netop kommet igennem et længere terapiforløb på en institution og er parat til at søge arbejde i en anden by. Laura lader sig derfor frivilligt indlægge på den samme institution for ikke at være alene. Her møder hun andre unge med voldsomme fobier samt den velmenende terapeut Jessica og den skumle dr. Allen. Men "Bøhmanden" har alligevel fundet Laura, og så bliver det blodigt.

BOOGEYMAN 2 er en temmelig dårlig film. Tobin Bell spiller dr. Allen som om han lige var vaklet ud fra optagelserne af endnu en SAW-film, og ingen af de unge skuespillere gør det store indtryk. Slutningen er ikke imponerende, især ikke da det endelig afsløres hvem "Bøhmanden" er (der er ikke ret mange kandidater at vælge mellem).

At vi undervejs kun får nogle få referencer til den første film er fint - det er den optimale måde at lave sequels på - men manuskriptet kunne sagtens have været et par ekstra gange gennem tekstbehandlingsprogrammet. At filmen er ganske blodig er måske et plus (vi taler om indvolde indenfor de første tre-fire minutter), men jeg ville hellere have set disse effekter i en bedre film.

BOOGEYMAN 2, USA, 2007. Instruktion: Jeff Betancourt. Medvirkende: Danielle Savre, Matt Cohen, Tobin Bell, Renée O'Connor, Chrissy Griffith. Musik: Joseph LoDuca.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar