onsdag den 2. januar 2008

Zombier i sort-hvid

Tegneserie-forfatteren Robert Kirkman har skabt lidt af et fænomen med THE WALKING DEAD, en zombie-serie inspireret af det univers George A. Romero har skabt i sine klassiske film. Serien er dog ikke en fortsættelse af filmene, men er præget af de regler, der gælder i Romeros film, f.eks. i forhold til hvordan man afliver en zombie.

THE WALKING DEAD kan derfor sammenlignes med Dennis Jürgensens KADAVERMARCH og John Skipp og Craig Spectors to BOOK OF THE DEAD-antologier, der også udvider Romero-universet. THE WALKING DEAD er udkommet som månedligt hæfte siden 2003 fra Image Comics, men kan også fås som trade paperbacks, der hver især indeholder seks hæfter. Jeg har netop læst den første, "Days Gone Bye", og den er fremragende.

Vi møder hovedpersonen, politimanden Rick Grimes, der vågner op på et øde hospital, hvor han har ligget i coma efter en skudepisode. Hele hospitalet vrimler med zombier, men Rick slipper ud. Hjemme i sit eget kvarter møder han en far og søn. der forklarer ham om situationen: Hele verden er havnet i Romero-land. Rick beslutter sig for at sætte kursen mod Atlanta i Georgia for at finde sin kone og sin søn.

Serien er tegnet i sort-hvid af Tony Moore, men den meget effektive brug af gråtoner skaber en ganske særlig stemning, især i de blodige scener. Robert Kirkman forklarer selv i sit forord, at meningen med serien er at lave en "zombiefilm", der aldrig slutter. Det ser ud til, at den mission vil lykkes. Jeg kan virkelig anbefale THE WALKING DEAD.

THE WALKING DEAD VOLUME 1: DAYS GONE BYE, Robert Kirkman, Tony Moore, Image Comics.

2 kommentarer:

  1. Bliver spændende at høre hvad du synes om Tony Moore vs. Charlie Adlard. Når du når til de senere hæfter.

    SvarSlet
  2. Jeg har netop købt 2'eren. Tegningerne er anderledes, men de ser cool ud. Glæder mig til at læse den.

    SvarSlet