fredag den 29. august 2008

Godzilla går amok

I slutningen af 70'erne udgav Marvel 24 hæfter med monstret over dem alle, nemlig Godzilla. Serien hed GODZILLA: KING OF THE MONSTERS. Her møder vi det store uhyre, der i første nummer bryder ud af et isbjerg i Alaska og så går han ellers i gang med at smadre USA. Da Marvel i forvejen havde et passende arsenal af action- og superhelte på lager, er det naturligvis dem, der forsøger at sætte en stopper for den japanske monster-trussel - i øvrigt med hjælp fra et par japanske eksperter. Først og fremmest er det agenterne fra S.H.I.E.L.D., der går i aktion, men undervejs møder vi også The Champions, The Fantastic Four, The Avengers og Spider-Man.

Det er både fjollet og primitivt, men også ganske underholdende. Dog er Dum Dum Dugan fra S.H.I.E.L.D. en grotesk irriterende hovedperson, der er med hele vejen igennem, men det må man så se lidt stort på. Marvel havde kun betalt Toho-studierne licens for Godzilla og derfor møder man ikke nogle af de andre monstre fra filmene. Til gengæld diskes der op med et væld af andre imponerende uhyrer. Hovedparten af hæfterne er tegnet af Herb Trimpe og det gør han fremragende.Godzilla har aldrig været mere levende at se på - ikke så stiv og mekanisk som i de fleste af filmene.

Serien er blevet genoptrykt i sort/hvid i Marvels Essential-serie, hvor man får alle 24 hæfter i et enkelt bind. Det er fornøjelig læsning og et klart hit, hvis man er til Godzilla. Bogen udkom i marts 2006 og rygter på nettet vil vide, at den kun udkom i et enkelt oplag. Marvel måtte nemlig genforhandle deres licens med Toho, og det endte med et OK fra japanerne - men altså kun ét oplag. Så slå kløerne i ESSENTIAL GODZILLA, når du falder over den.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar