mandag den 25. august 2008

Tre gange hajfilm

Jeg har de seneste uger hygget mig med at se de tre JAWS-sequels. Ingen af dem kommer i nærheden af Steven Spielbergs original i opfindsomhed og intensitet, men de er på hver sin måde ganske underholdende. 2'eren er klart den bedste af dem, selv om det tilsyneladende har været en problematisk produktion med fyring af instruktøren og en hovedrolleindehaver (Roy Scheider), der bestemt ikke brød sig om at være med i filmen.

3'eren er det rene nonsens. Den blev oprindeligt lavet som 3-D-film, og derfor får man en del scener med ting, der popper ud i forgrunden af billedet. Filmen er så tåbelig, at man kun kan holde af den.

4'eren er også rædselsfuld, men det interessante ved den er, at den ignorerer handlingen i 3'eren. Og så er det altid sjovt at se Michael Caine. Alle tre film er 'rigtige' fortsættelser, idet familien Brody spiller hovedrollen i dem alle. Steven Spielberg ville ikke selv instruere 2'eren, fordi han mente, at han allerede havde lavet den definitive hajfilm, og det har han helt ret, men det er sjovt nok at se de tre andre. Disse findes i et boxsæt, der skulle være til at finde til en meget rimelig pris.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar