torsdag den 7. august 2008

Vampyrens dræbende kys

Ikke alle vampyrfilm fra Hammer havde Christopher Lees Dracula i hovedrollen, men det blev de ikke ringere af. Det er den fine THE BRIDES OF DRACULA et godt eksempel på - THE KISS OF THE VAMPIRE fra 1963 er et andet.

Her møder vi Gerald og Marianne Harcourt, et nygift par, der er på bryllupsrejse i Bayern. I en lille landsby får de husly i en kro, der egentlig er lukket og det har den været i mange år. Parret bliver inviteret op på det lokale slot, hvor dr. Ravna og hans familie bor. Især Marianne bliver fascineret af de kultiverede mennesker. Et par dage senere holder dr. Ravna en stor fest. Under denne bliver Gerald drukket fuld og Marianne bortføres og låses inde på et værelse. Da Gerald vågner benægter alle, at han har en kone. I landsbyen får han den samme historie. Kun den alkoholiserede professor Zimmer tror på Gerald og han kan endda fortælle, at dr. Ravna, hans familie og alle hans gæster er vampyrer.

THE KISS OF THE VAMPIRE er en betagende film med den helt rigtige gotiske stemning. Anthony Hinds skrev manuskriptet, Don Sharp stod for instruktionen og Alan Hume leverede de smukke billeder. Filmen er udkommet fra Universal i USA i boxsættet HAMMER HORROR SERIES, hvor der en syv andre Hammer-film at glæde sig over.

THE KISS OF THE VAMPIRE, England, 1963. Instruktion: Don Sharp. Medvirkende: Clifford Evans, Edward de Souza, Noel Willman, Jennifer Daniel, Barry Warren. Musik: James Bernard.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar