mandag den 15. september 2008

Historier fra den lukkede afdeling

ASYLUM fra 1972 er skrevet af Robert Bloch og er en af Amicus' mange antologifilm. Rammefortællingen handler om dr. Martin, der skal til jobsamtale på en psykiatrisk institution. Her møder han dr. Rutherford, der kun har været leder nogle få dage efter at hans forgænger, dr. Starr, overfaldt ham. Dr. Starr er nu en af patienterne på den lukkede afdeling. Som en slags optagelsesprøve bliver dr. Martin bedt om at tale med de fire patienter på afdelingen. Hvis han kan gætte hvem af dem, der er dr. Starr, bliver han ansat.

Det fører så frem til filmens fire små historier. De handler om en ung kvinde, hvis elsker har en makaber plan, om en skrædder, der får en meget usædvanlig opgave, om en kvinde med alvorlige psykiske problemer og om en videnskabsmand, der eksperimenterer med små robotter. Dr. Martin føler sig sikker i sin sag, da han skal udpege dr. Starr, men måske er han ikke så dygtig, som han selv tror.

ASYLUM er en underholdende film, men den er tydeligvis lavet på et lille budget. Der er ikke kælet helt så meget for detaljerne som i andre Amicus-produktioner. Det er dog en fornøjelse at se mange af de kendte horror-navne folde sig ud, og Robert Blochs historier er jo altid gode. Eneste virkelige minus er musikken. Den er Douglas Gamley krediteret for, men hovedparten er hentet fra Mussorgskijs værker. Det virker meget kluntet.

ASYLUM, England, 1972. Instruktion: Roy Ward Baker. Medvirkende: Peter Cushing, Britt Ekland, Herbert Lom, Patrick Magee, Barry Morse. Musik: Douglas Gamley, Modest Mussorgskij.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar