lørdag den 22. november 2008

En scream queen fylder 50

'Jamie Lee was always a virgin in horror movies. She didn't show her tits 'til she went legits'. Sådan siger Randy i Wes Cravens SCREAM. Det er naturligvis Jamie Lee Curtis, han taler om - en moderne legende i horrorgenren og en af de største scream queens gennem tiderne. I dag runder hun de 50. Jamie har formentlig været genetisk designet til at optræde i gysere. Hun er nemlig datter af Janet Leigh, der i 1960 tog et skæbnesvangert brusebad i Alfred Hitchcocks PSYCHO.

Det store gennembrud kom i 1978 i John Carpenters HALLOWEEN, hvor Jamie spiller babysitteren Laurie Strode, der jagtes af den maskerede Michael Myers. Det førte til en stribe horror-roller, hvor Jamie aldrig optrådte topløs: THE FOG, PROM NIGHT, TERROR TRAIN og HALLOWEEN II. Så fulgte andre roller i bl.a. komedier, ikke mindst i TRADING PLACES, hvor Jamie endelig viste os det hele.

I 1998 vendte hun tilbage til HALLOWEEN-universet i den vellykkede HALLOWEEN H20: 20 YEARS LATER, før hun sagde farvel til gyset med den forfærdelige VIRUS og den rystende ringe HALLOWEEN: RESURRECTION. I dag bruger Jamie Lee Curtis især sin tid på at skrive børnebøger, så det bliver næppe til så mange horror-roller - men jeg siger mange tak for alle skrigene og ønsker en rigtig glædelig fødselsdag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar