På den ene side lyder det da meget godt, at instruktøren af KOMODO, Michael Lantieri , var med på det hold af special effects-magere, der i sin tid vandt en Oscar for JURASSIC PARK - på den anden side lyder det rigtig skidt, at den ene af manuskriptforfatterne, Hans Bauer, var med til at skrive ANACONDA. Desværre er det hele skidt!
KOMODO handler om teenageren Patrick, der på brutal vis har mistet sine forældre (og sin hund) på en ø, hvor de i mange år har holdt ferie. Patrick er blevet så traumatiseret af oplevelsen, at hans psykolog, den unge Victoria, beslutter sig for at tage ham med tilbage til øen som en slags chokbehandling. Det bliver det så også, for øen vrimler med gigantiske komodovaraner. Øen domineres i øvrigt af et stort olieselskab og så kan man gætte sig til om det er varanerne eller olieselskabet, der er de dummeste svin.
KOMODO er en jammerlig produktion, der vist nok er lavet som biograffilm, men ligner noget tyndt sjask fra en dårlig TV-kanal. Det hjælper ikke så meget, at varanerne er ganske godt lavet, når de talentløse skuespillere og det forfærdelige manus i den grad ødelægger oplevelsen. Et ægte makværk! Selvfølgelig findes der en sequel, THE CURSE OF THE KOMODO, og man kan sandelig også finde en film med titlen KOMODO VS. COBRA, hvis man ikke kan få komodovaraner nok. Jeg tror, jeg springer over i denne omgang...
KOMODO, Australien-USA, 1999. Instruktion: Michael Lantieri. Medvirkende: Jill Hennessy, Billy Burke, Kevin Zegers, Paul Gleeson, Nina Landis. Musik: John Debney.
”Komodo” (1999) er faktisk en delvis dansk produktion, finansieret af en asiatisk underafdeling af filmselskabet Scanbox, der åbenbart lod sig forblinde af associationen mellem Michael Lantieri og ”Jurassic Park” (1993). Lantieri var dog med al respekt blot Spielbergs grovsmed, og lavede effekter såsom den kran, der holdt bilen, der falder langsomt ned gennem et træ over de kravlende personer; han lavede ikke filmens berømte 3D-kæmpeøgler, så intet på den film kvalificerede ham til at instruere ”Komodo”.
SvarSletDer er en interessant efterhistorie, idet Scanbox sidst i 1999 måtte fyre en lang række medarbejdere på grund af dårlig økonomi. I 2001 kom det så frem, at selskabets tidligere hovedaktionær og direktør Anders Jensen ”havde beriget sig på bekostning af selskabets filmrettigheder”, hvorefter Scanbox, også kaldet SE 2000, blev erklæret konkurs. Det genopstod i 2003 og eksisterer fortsat.