søndag den 7. juni 2009

Kayako og Toshio er ikke til at stoppe

Jake Kimble, den eneste overlevende fra begivenhederne i THE GRUDGE 2, bliver nu behandlet på en institution. Her har dr. Sullivan svært ved at tro på hans historier om Kayoko, det frygtelige japanske spøgelse, men hun kommer snart på andre tanker. I ejendommen i Chicago, hvor Jake boede, prøver udlejeren Max at tiltrække flere beboere, men det er ikke ligetil. Han bor sammen med sine to søstre: Lisa, der har planer om at prøve lykken i New York, og Rose, der lider af en astma-lignende sygdom. Det varer ikke længe, før Toshio – den mystiske blå dreng med kattelydene – og Kayako hærger igen. Og de holder sig ikke kun til ejendommen, så ingen er sikre. Men måske er der en måde at stoppe spøgelserne på. Det ved Naoko, Kayakos søster, noget om, og hun ankommer fra Japan for at gøre et forsøg. Men muligvis er Kayako allerede blevet for stærk.

Efter seks JU-ON- og THE GRUDGE-film af japaneren Takashi Shimizu er serien nu kommet i hænderne på englænderen Toby Wilkins. Han lavede tre TALES FROM THE GRUDGE-kortfilm i forbindelse med THE GRUDGE 2. Han er derfor inde i filmenes mærkværdige univers og har været et naturligt valg til at lave THE GRUDGE 3 – en direkte-til-dvd-fortsættelse. Den slags plejer ikke at have det store budget. Hvor meget THE GRUDGE 3 har kostet, ved jeg ikke, men WRONG TURN 2: DEAD END havde f.eks. et budget på fire millioner dollar, mens VACANCY 2: THE FIRST CUT kostede fem millioner dollar. For at spare penge, er THE GRUDGE 3 optaget i Bulgarien, hvor man skulle være dygtige til at bygge store sets for beskedne midler.THE GRUDGE 3 ser på ingen måde billig ud, men det er alligevel en ret flad fornemmelse at se filmen. Brad Keenes manuskript byder bare på mere af det samme med Kayako, der kravler hen over gulvet, og Toshio, der sidder og skuler og vræler som en kat. Det er lidt forudsigeligt efterhånden. Enkelte scener er selvfølgelig effektive og skræmmende, men som helhed kommer THE GRUDGE 3 ikke til at fungere, især fordi hovedrollerne ikke er særlig interessante eller sympatiske. At man så har fået Shawnee Smith fra SAW og STAR TREK-skuespilleren Marina Sirtis med på rollelisten, er ganske morsomt, men de har ikke den store indflydelse på handlingen.Det er i øvrigt den første film i serien, hvor historien bliver fortalt lineært, hvilket også er et signal om, at folkene bag projektet ikke vil risikere det store. Og den "chokerende" (og dybt ulogiske) slutning slår fast, at GRUDGE 4 bestemt er en mulighed, så forbandelsen er ikke manet i jorden endnu. Jeg har dog ikke den store fidus til de amerikansk-producerede THE GRUDGE-film længere, men måske har japanerne i mellemtiden genfundet magien. Hele to nye film er nemlig på vej herfra, JU-ON: SHIROI RÔJO og JU-ON: KUROI SHÔJO. Dem glæder jeg mig til at se.

THE GRUDGE 3, USA, 2009. Instruktion: Toby Wilkins. Medvirkende: Johanna Braddy, Gil McKinney, Aiko Horiuchi, Shawnee Smith, Marina Sirtis. Musik: Sean McMahon.

Læs også...
THE GRUDGE kører i ring

Ingen kommentarer:

Send en kommentar