onsdag den 19. august 2009

Det fæle fugleskræmsel ude på majsmarken

Farmeren John Rollins kæmper for at få tingene til at hænge sammen. Majshøsten ser skidt ud, fordi vandpumpen ikke virker og kragerne æder af planterne. Banken truer med at overtage det hele, han kan ikke få kredit i de lokale butikker, forholdet til hustruen Mary er anstrengt og børnene er utrygge ved ham. Men så finder John et gammelt fugleskræmsel ude i laden og selv om sønnen Michael ikke bryder sig om det, bliver det sat op ude på marken. Voila! Nu går alting meget bedre. Kragerne dør, majsen gror og Johns fjender bliver ryddet af vejen. Men det har selvfølgelig en pris.

MESSENGERS 2: THE SCARECROW er skrevet af Todd Farmer, der også bidrog til THE MESSENGERS. Dengang hed historien bare THE SCARECROW, men manuskriptet blev skrevet helt om af Mark Wheaton. Nu har Farmer hentet sin oprindelige idé frem fra harddisken og det er så blevet til denne "direkte til dvd"-prequel. Den er indspillet på bare 18 dage for sølle to millioner dollar i Bulgarien. Bag kameraet finder vi danske Martin Barnewitz, der lavede den ikke udpræget vellykkede KOLLEGIET. Det er MESSENGERS 2: THE SCARECROW heller ikke, men nu kan man nok heller ikke forvente det store af sådan en film.

Person-instruktionen er dog bundsolid og Norman Reedus gør det virkelig godt som den desperate farmer, der vil gøre alt for at redde sin gård. Han har ganske vist ikke den store variation i sine ansigtsudtryk, men det fungerer. Heather Stephens giver ham fint modspil i rollen som den frustrerede kone. Og så er det altid godt at have den myreflittige Richard Riehle med på rollelisten. Laurence Belcher og Claire Holt, der spiller de to børn, er til gengæld håbløse.

Selve historien er det klassiske makabre eventyr om, at det har sin pris at ønske sig noget. Tempoet er lidt ujævnt, men især i sidste halvdel er der mange vellykkede scener. Klimaks er dog lidt rodet. Rigtig uhyggeligt bliver det aldrig, men der er en god stemning hele vejen igennem. Især er der mange fine skud af det ulækre fugleskræmsel, der kigger ud over marken. Samlet set er det en OK halvanden times underholdning, man får serveret, og hvis man holder af billige gys, er dette ikke det værste, man kan se ... men bestemt heller ikke det bedste. Jeg så filmen i den amerikanske dvd-udgave, hvor det eneste ekstramateriale er et kommentarlydspor med Martin Barnewitz og Todd Farmer. En dansk dvd-dato har jeg endnu ikke set, men filmen kommer i England den 21. september.

MESSENGERS 2: THE SCARECROW, USA, 2009. Instruktion: Martin Barnewitz. Medvirkende: Norman Reedus, Heather Stephens, Richard Riehle, Laurence Belcher, Claire Holt. Musik: Joseph LoDuca.

Læs også...
Pang-brødrenes fornemmelse for pauser

Ingen kommentarer:

Send en kommentar