søndag den 22. november 2009

Freddy Krueger indtog København

I går var jeg ude til Collectormania i Korsgadehallen på Nørrebro. Trækplastret var selvfølgelig skuespilleren Robert Englund, der er kendt som manden bag den forvredne og makabre Freddy Krueger-makeup. Han var helt utrolig flink og snakkede som et mellemstort canadisk vandfald. Jeg havde den første A NIGHTMARE ON ELM STREET-dvd med, som jeg fik en autograf på. Han skrev: To Søren. Sweet Dreams. Robert Englund. Han var enig med mig i, at det var den mest scary af de mange film i serien.

Han fortalte også, hvor imponeret han havde været over den svenske LÅT DEN RÄTTE KOMMA IN og at han mente, at romanen var endnu bedre. Midt i det hele nåede han også at gøre reklame for sin hjemmeside, og gjorde opmærksom på Fearnet.com, hvor han er med i online-serien FEAR CLINIC.

På trods af skilte, der proklamerede, at man ikke måtte fotografere gæsten, stillede Robert gerne op til billeder. Her har jeg lynskudt ham sammen med min gode ven Nicolas Barbano. Lidt senere var han hovedperson i en halv times Q & A med publikum, som han indledte med replikken You're all my children now. Så fortalte han, at det var dejligt at være i København og at han fredag aften havde været på Krogs Fiskerestaurant for at spise sammen med sin kone. Publikum fik bl.a. svar på, hvorfor han havde sagt ja til rollen som Freddy Krueger, om han nogensinde var kommet til skade med handsken, hvad han mente om det kommende remake og hvilke af hans film, der var de dårligste (EATEN ALIVE og ZOMBIE STRIPPERS står højt på den liste, kunne han afsløre). Alt i alt en storslået oplevelse.

Det var selve Collectormania så ikke. Selvfølgelig var det fint at se de andre gæster som f.eks. John Rhys-Davies fra THE LORD OF THE RINGS og René Auberjonois fra STAR TREK: DEEP SPACE NINE. Til gengæld var det sløjt med antallet af boder. Der var vel en 15 stykker i alt og de fleste af dem solgte enten billeder (med og uden autografer) eller STAR WARS-ting. Man kunne få en del horror-figurer og nogle badges, men ellers var det kun Another World Entertainment, der havde en kæmpe stak gyserfilm med på messen.Vores svenske venner, Magnus Carlsson og Carl-Johan Rudnert, var også med til at holde horror-fanen højt. De havde nr. 3 af deres fanzine GORY-GLORY MAGAZINE med, og jeg købte selvfølgelig et eksemplar.En del af deltagerne havde taget flotte kostumer på - mange af dem kom nemlig fra Filmheltenes Klub, hvor medlemmerne går op i den slags. Her er jeg ved at blive nedlagt af Jason.Og så vrimlede det med Indiana Jones'er, mindst seks stykker. Det var lidt som at være med i en science fiction-film om kloning. Det var meget gennemført.Ved indgangen fik man udleveret en reklame for næste års Collectormania i København, så det er åbenbart noget, man satser på. Jeg håber selvfølgelig, at det kan lade sig gøre, men det ville være cool, hvis flere forhandlere kunne finde vej til messen. Det var lidt sløjt, at der ikke var nogen, der solgte tegneserier, bøger eller blade. Udvalget var mindre end ved den Scandinavian Sci-Fi, Game & Film Convention, jeg var til i marts i Malmø. Det er bare ikke godt nok.

Læs også...
Fjæs til fjæs med Leatherface

6 kommentarer:

 1. Tak for billedet, nu kan jeg bevise, at jeg har mødt Robert Englund, selvom det faktisk er tredje gang! De to første gange var i Rom for ti år siden. Faktisk var jeg i Rom i håb om at møde den italienske politiker og skuespiller Ilona Staller aka. Cicciolina, bl.a. kendt fra ”Dracula in Brianza” (1975); der gik ti dage, inden jeg opsporede hende og hun sagde ja til et interview, men i mellemtiden fik jeg oplevet Rom. Jeg tjekkede ind på mit hotel og opdagede til min overraskelse, at den årlige Fantafestival var i fuld gang lige over for. I forhallen mødte jeg den meget charmerende og venlige Robert Englund, som var æresgæst. Vi havde en længere snak, hvor jeg bl.a. fortalte om en lokal kirke, Santa Maria della Concezione (også kaldet kapuciner-kirken), hvor krypten skulle være bygget af menneskeknogler, og han kopierede adressen ned fra min Turen går til Rom. Næste dag rendte jeg ved et tilfælde ind i Katja Kean, som var æresgæst ved en erotikfestival lidt uden for Rom. Hun var dog blevet uvenner med arrangørerne og spurgte, om hun måtte flytte ind på mit hotelværelse. Nå ja, så pyt! Dagen efter tog vi på sightseeing, spiste morgenmad på kanten af Trevi-fontænen og fortsatte til Kapuciner-krypten, hvis arkitektur er en unik oplevelse, især for en horrorfan. Midt i en underjordisk katedral af menneskeknogler fra 4.000 afdøde kapucinermunke rendte vi pludselig ind i Robert Englund, som havde valgt at besøge stedet samme dag. Perfekt sted at møde en af verdens største horrorstjerner: Bøh! Jeg præsenterede Katja Kean som en dansk filmstjerne, og de to udvekslede staldtips, mens vi så resten af stedet. Bagefter skulle han noget andet, men det var sjovt i går at minde ham om vores romerske eftermiddag i de dødes rige.

  SvarSlet
 2. Var han ikke skuffet over Katja ikke var med? Haha.

  SvarSlet
 3. Fantastisk historie, Nicolas. Tak for den! :-)

  SvarSlet
 4. Tak for anmeldelse af arrangementet. Det var meget sjovt selv om der ikke var så mange udstillere og besøgende. Lad os håbe det bliver bedre til næste år, det er jo trods alt første gang i DK.
  Men jeg fik da hvad jeg kom efter, en autograf og billede af John Rhys Davies så jeg var tilfreds.

  Hilsen
  En af de mange Indy's fra Filmheltenes Klub.

  SvarSlet
 5. Ja, vi må håbe, at det bliver bedre næste år. Nu skulle man tro, at en prof arrangør som Collectormania kunne stable noget spændende på benene. I det mindste kunne de diske op med pænt mange gæster, hvilket der ikke var på de to-tre filmmesser, der tidligere har været holdt i Danmark (lavet af en anden arrangør). Men der skal altså flere boder til - også selv om det kan være svært at overbevise en butik om at laste nogle tusinde kilo varer og så tøffe til Danmark. Og så er budskabet selvfølgelig herfra: Vi vil ha' mere horror!

  SvarSlet
 6. Sjove billeder, tak for fint indlæg. Havde desværre ikke selv tid til at kigge forbi, men det ser jo ikke ud til at man er gået glip af det helt store. Desværre. Det skulle da lige være Robert E.

  Men næste år håber jeg at kunne stikke hovedet forbi. Det er jo ret cool, at sådan noget finder sted i lille DK.

  SvarSlet