onsdag den 24. marts 2010

Bedstefar Romero ta'r endnu en svingom med de klamme og ulækre zombier

De har deres problemer med de levende døde på Plum Island. Desværre kan de to største familier på øen ikke blive enige om, hvordan man håndterer krisen. Patrick O'Flynn mener, at de døde skal forblive døde (hvilket man klarer ved at skyde dem gennem hovedet) - Seamus Muldoon vil hellere vente på en kur og så måske vænne zombierne til at æde noget andet end mennesker. Mens familiefejden raser, er en lille gruppe soldater fra nationalgarden på et plyndringstogt gennem USA. De overvejer, om de skal finde et mere fredeligt sted at slå sig ned - og da de ved et tilfælde hører om Plum Island, sætter de kurs mod øen.
George A. Romero kan bare ikke få nok af at lave zombiefilm. SURVIVAL OF THE DEAD er i princippet det sjette kapitel i den serie, han startede i 1968 med NIGHT OF THE LIVING DEAD. Når jeg skriver "i princippet", er det fordi de seks film ikke fortæller en fortløbende historie, men griber lidt ind i hinanden på kryds og tværs. Og SURVIVAL OF THE DEAD er Romeros tredje zombiefilm siden 2005, hvor LAND OF THE DEAD kom, så han har haft travlt.
SURVIVAL OF THE DEAD må siges at være Romero Light. Det virker som en film, han har lavet for sjov og fordi det kunne lade sig gøre. Vi får alle de sædvanlige ingredienser med de langsomme og klamme omvandrende lig, masser af splatter og kulsort humor. Ikke mindst humoren er der skruet op for i en grad, så man skulle tro, at dette var en komedie. Jeg grinede højt under en af de indledende scener, hvor en død får blæst hovedet af og toppen af kraniet efterfølgende klasker ned på den blodige hals.
Komikken er dog ikke så gennemført, at det bliver til en rendyrket farce og man bliver lidt forvirret over hvad det egentlig er for en størrelse, vi her har med at gøre. SURVIVAL OF THE DEAD er ganske underholdende, men det er en film, der ikke rigtig handler om noget, og det manglende fokus er frustrerende. Men man kan mærke, at den garvede instruktør har hygget sig med at lave den, og er man til zombier, er den bestemt værd at se - ikke mindst fordi splatter-scenerne er friske og dynamiske. Men det bliver mere og mere tydeligt, at Romero aldrig kommer til at lave en film på niveau med den originale trilogi.

SURVIVAL OF THE DEAD, USA-Canada, 2009. Instruktion: George A. Romero. Medvirkende: Alan van Sprang, Kenneth Welsh, Kathleen Munroe, Athena Karkanis, Devon Bostick. Musik: Robert Carli.

Læs også...
Romero forsøger at holde liv i de døde

Ingen kommentarer:

Send en kommentar