fredag den 1. oktober 2010

Alene blandt de levende døde

Jeg ved ikke hvor mange, der følger med i det månedlige THE WALKING DEAD-hæfte, men det er nok heller ikke en serie, jeg ville kunne læse på den måde. Dels er historien vildt spændende - dels virker den stærkere, når man får en god portion på én gang. Sådan er det også i "Here We Remain", bind 9 af trade paperback-versionen af Robert Kirkmans zombie-epos. Her får man hæfterne 49 til og med 54 og det er som altid fremragende (og nervepirrende) underholdning.

Rick og sønnen Carl er nu alene efter de dramatiske begivenheder i fængslet. De søger tilflugt i en lille by, hvor Rick bliver syg af sine sår. Carl må nu klare sig alene nogle dage, hvor han bl.a. kommer i nærkontakt med de kødædende lig. Da Rick er ovenpå igen, drager parret ud for at finde andre overlevende. Til alt held finder de flere gamle venner, men der kommer også nye personer ind i historien og så skifter handlingen kurs igen.

Det er et af de mere rolige bind, selv om vi selvfølgelig får den sædvanlige omgang zombie-splatter. Til gengæld kommer vi meget tæt på karaktererne i denne runde - og det er i en situation, hvor de er mere sårbare end nogensinde før. Det normale krakelerer og vi oplever, hvordan hovedpersonerne kæmper med at håndtere, at de lever i en verden af død og vold. Serien tager sig god tid til at få alle disse nuancer med og det er virkelig mesterligt.

THE WALKING DEAD VOLUME 9: HERE WE REMAIN, Robert Kirkman, Charlie Adlard, Cliff Rathburn, Image Comics.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar