lørdag den 18. december 2010

Et helt normalt liv for de næsten onde

Det er lidt kringlet at anmelde en tegneserie som Robert Kirkmans THE WALKING DEAD. Vi har at gøre med et omfattende og kompliceret epos og derfor er det svært at skrive noget som helst uden at afsløre handlingen for nye læsere, der ikke er kommet så langt i serien endnu. Men jeg vil gøre et forsøg uden at røbe for meget - og ellers må du bare springe dette indlæg over.

I "Too Far Gone", bind 13 af trade paperback-opsamlingerne, har Rick og hans gruppe slået sig ned i den sikre by nær Washington D.C. Rick stoler dog ikke på nogen og får derfor arrangeret et tyveri af våben fra arsenalet - det er nemlig ikke tilladt at være bevæbnet inde i byen. Det er tydeligt, at byens borgere har nogle hemmeligheder, men samtidig skinner det også igennem, at de heller ikke har de samme kompetencer ud i kunsten at overleve som Rick og hans folk. Alt dette fører selvfølgelig til et større opgør, men ikke nødvendigvis af den karakter, man kunne forvente.

Nu er der nok ikke så mange, der reelt kan forestille sig, hvordan det er at leve i en verden, hvor de levende døde regerer. Serien har slået fast med syvtommersøm, at det ikke kun er zombier, der er grænseoverskridende og hæmningsløse i deres gerninger. Onde mennesker har vi set mange af i serien, men vi har også oplevet, hvordan de gode bliver stadigt mere onde.

Indtil videre har Robert Kirkman været god til at holde fokus på at udfordre os som læsere i forhold til, om vi kunne finde på at vende karaktererne ryggen - ganske enkelt fordi de er blevet for rå og depraverede. Vi er godt klar over, at Rick ikke er helt rask og at han som tidligere politibetjent nu bruger lovløshed til at opretholde loven. Men balancen i historien er næsten perfekt og vi forstår den desperation, der får de gode til at gøre onde ting.

"Too Far Gone" er et rigtig godt album i en allerede fremragende serie. Ikke helt oppe at ringe, men meget tæt på. Og som sædvanlig er der lagt op til endnu mere ballade i næste bind. Det bliver fedt.

THE WALKING DEAD VOLUME 13: TOO FAR GONE, Robert Kirkman, Charlie Adlard, Cliff Rathburn, Image Comics.

2 kommentarer:

  1. For Søren da, Søren... Jeg har nu læst første bind og jeg er overbevist - hvis man kun skal læse en horrortegneserie i sit liv, så skal det være denneher... Helt fabelagtigt tegnet og fortalt, man føler jo virkelig med de her personer... Og så er det kun første bind - jeg kan slet ikke fatte at jeg stadig har mindst 12 bind i vente (bind 2 ligger allerede på natbordet)...

    SvarSlet
  2. Du har virkelig mange grumme, overraskende og underholdende timer foran dig!

    SvarSlet