torsdag den 7. april 2011

Hajsprutten flænser turister i Mexico

Jeg har en svaghed for billige dyregysere, selv om der godt nok er langt mellem perlerne i denne klichefyldte del af genren. Især har de mange jammerlige TV-produktioner de senere år været med til at gøre det noget af en kamp at komme igennem disse film.

Især har Syfy-kanalen i USA været en flittig aftager af billige dyregys - og de kan forbløffende nok score flotte seertal på at vise dem. Og den seneste trend er så at lave stadigt mere groteske dyregysere med f.eks. gigantiske piratfisk eller hajer - eller med bizarre blandingsdyr. Et eksempel på dette er den Roger Corman-producerede SHARKTOPUS.
Nathan Sands er chef for Blue Water Corporation, hvor han sammen med sin genforsker-datter Nicole har udviklet en haj-blæksprutte-hybrid for den amerikanske flåde. Hajsprutten kan fjernstyres via et elektronisk interface, men det går i stykker under en test. Nu er hajsprutten løs og den sætter straks kursen mod Mexico, hvor den begynder at gnaske løs af turisterne.
SHARKTOPUS er en forbløffende film. Manuskriptet er decideret idiotisk, computer-effekterne er primitive og meget tyder på, at kameramanden har været fuld, for det er ikke alle scener, hvor billederne er skarpe. Filmens budget er ukendt, men når det nu er Roger Corman, der står bag, så har det næppe været imponerende.

Der har dog været råd til at hyre en enkelt stjerne, nemlig Eric Roberts. Det er nemlig lidt et krav til en billig dyregyser, at man har et verdensnavn på plakaten for at lokke publikum til - og det var så åbenbart Roberts, der lige havde et par dage til overs i kalenderen i den uge, hvor SHARKTOPUS blev optaget.
I instruktørstolen finder vi Declan O'Brien, der også lavede den forfærdelige WRONG TURN 3: LEFT FOR DEAD. Man kan dog ikke sige, at SHARKTOPUS er helt forfærdelig, for sjovt nok er den lavet med et glimt i øjet og masser af energi - så man er faktisk godt underholdt undervejs. Det er så dumt, at det bliver sjovt. Så det billige gys bliver til et billigt grin, men det er nu ikke så ringe endda. Det er dog for dårligt, at de mange kvindelige medvirkende ikke bliver mere frække, end at de svanser rundt i bikini. Ingen bare bryster her, men nu er det jo også en TV-film.

Den engelske dvd fra Anchor Bay byder på en trailer, men andet ekstramateriale har der ikke været budget til. Der er ikke engang undertekster på.

SHARKTOPUS, USA, 2010. Instruktion: Declan O'Brien. Medvirkende: Eric Roberts, Kerem Bursin, Sara Malakul Lane, Héctor Jiménez, Liv Boughn. Musik: Tom Hiel.

5 kommentarer:

 1. Øhm, har monsteret så hajtænder i munden mellem fangarmene (hvor der normalt sidder et papegøjenæb) eller, som billedet lidt giver indtryk af, i numsen?

  SvarSlet
 2. Monstret har et "helt almindeligt" haj-hoved med tænder - og så er der en slags modhager for enden af hver tentakel. Et papegøjenæb ser vi ikke noget til.

  SvarSlet
 3. En dræberpapegøje! Hvorfor er ingen kommet på dén geniale idé!!?? o_O

  Man forstiller sig levende det elskende par i den åbne vogn parkeret ved "Elskovsstien". Pludselig angribes de af en sværm af Rabis-inficerede døds-papegøjer, der alle taler i munden på hinanden! Hvilen film Roger Corman ikke kunne få ud af det! :D

  SvarSlet
 4. Speed-snakkende dræberpapegøjer! Det lyder så meget som en kommende Quentin Tarantino-film!

  SvarSlet
 5. Jeg var så heldig at vinde Sharktopus i den giveaway der lige har været, og jeg har selvfølgelig også set den.

  Før jeg satte mig ned for at se den vidste jeg godt at jeg ikke skulle forvente det største gys, men jeg har da håbet på at jeg bare blev lidt bange. Ikke en eneste gang under filmen blev jeg bange eller noget der bare nærmer sig, og det kan skyldes hajblæksprutten og det dårlige skuespil.

  Det kunne tydeligt ses at de ikke har brugt vildt langt tid p at få hajblæksprutten til at se realistisk ud, og næsten alle steder lignede den en dårlig animation. Alligevel var der et par steder i filmen hvor hajblæksprutten faktisk så ret så overbevisende ud, og hvis bare den så sådan ud gennem hele filmen var den nok blevet bedre.

  Skuespillerne var heller ikke meget bedre, selvom der var nogle få gode, og det var mest hovedrollen, Flynn (Kerem Bursin) og reporteren (Eric Roberts).

  Selve historien som filmen bærer på er faktisk ganske udemærket, men de dårlige skuespillere og den dårlige hajblæksprutte ødelægger det hele.

  Jeg kedede mig ikke specielt meget under filmen, på grund af selve historien, men jeg vil slet ikke anbefale filmen til andre.

  Igen tak til Søren for at han har interesse nok til at lave en hel blog om gysere.

  SvarSlet