mandag den 5. september 2011

Politisk ukorrekt splatter: Hjemløse drikker billig sprut og smelter i kulørte kaskader

Forleden så jeg Jim Muro og Roy Frumkes' STREET TRASH - den hæmningsløse amerikanske horror-komedie fra 1987. Det er en komplet vanvittig historie om en flok hjemløse i New York, der køber noget billigt, ældgammelt sprut, som den lokale spiritusforhandler har fundet i sin kælder. Det har desværre den bivirkning, at enhver, der drikker det, smelter og dør på grusom (og særdeles farvestrålende) vis. En anmeldelse får I ikke, men dette unikke værk i smeltende mennesker-genren skal selvfølgelig nævnes her på bloggen.

Man kan på ingen måde beskylde STREET TRASH for at være politisk korrekt. Den får ikke for lidt med tonsvis af splatter, full frontal nudity (både mænd og kvinder), massevoldtægt, nekrofili og en afskåret penis, der bruges som kastebold. Det hele er lavet med en glimt i øjet og STREET TRASH er vildt underholdende (selv om den i et langt mellemstykke lidt glemmer hvad det egentlig er, den handler om). I øvrigt foregår den i så trøstesløse omgivelser, at den næsten fremstår som en postapokalyptisk film.

Jeg nød STREET TRASH på den engelske dobbelt-dvd fra Arrow Video, der indeholder en ucensureret udgave af filmen i en imponerende flot kvalitet. Med er også den mere end to timer lange dokumentar "The Meltdown Memories", hvor man får alt at vide om denne vanvittige produktion. Dokumentaren er så film-nørdet, at den endda byder på en tre minutter lang tissepause undervejs. Er man pjattet med kommentarlydspor, skal man købe den amerikanske dvd fra Synapse Films, mens den engelske lokker med en fin og interessant booklet af Calum Waddell.

4 kommentarer:

 1. Jeg er den lykkelige ejer af special two-disc meltdown edition'en fra Synapse Film som du omtaler. Eneste minus ved den udgivelse er at der ingen undertekster er og lyden til tider er noget mudret. Er der subs på Arrow's udgivelse?

  SvarSlet
 2. Nix, der er heller ikke undertekster på den engelske.

  SvarSlet
 3. Jeg synes, det er verdens bedste film sådan cirka ... Men det er rigtig nok, som du skriver, at den er i vild identiteskrise undervejs. Der smelter et par stykker i starten af filmen, og så glemmer de det i en times tid, før der er noget splat igen. Det irriterede mig lidt første gang jeg så den, men nu elsker jeg faktisk den der parade af mere eller mindre improviserede sketches der kommer undervejs - som egentlig ikke rigtig har noget med noget at gøre. Man kan jo ikke lave film sådan! Og alligevel kan man. Søren, har du set Slime City? Den er også ret fed. Den er lavet af Roy Frumkes' elev.

  SvarSlet
 4. Jeg har desværre stadig SLIME CITY til gode.

  SvarSlet