mandag den 5. december 2011

Groteske galninge går grassat

Der er mange måder at skrive en film på. PERKINS' 14 er opstået på baggrund af ideer, der blev udvekslet online med folk, der havde lyst til at deltage, og selve manuskriptet er så skruet sammen af Lane Shadgett på baggrund af et pitch fra Jeremy Donaldson. Det er der kommet en anderledes, men ikke helt vellykket, gyser ud af.
I den lille by Stone Cove er politimanden Dwayne Hopper plaget og besat af en ti år gammel sag, der aldrig er blevet opklaret. 14 børn blev bortført - heriblandt Hoppers søn. Nu viser det sig, at en de personer, der er blevet anholdt i løbet af dagen, er den mystiske Ronald Perkins, der åbenbart ved en del om sagen. Hopper beslutter sig for at få Perkins' hus undersøgt, men det bliver bare startskuddet til en lang og mareridtsagtig nat.
PERKINS' 14 er et spændende bekendtskab, der i nogen grad holdes oppe af det forholdsvis originale koncept og skuespillerne Patrick O'Kane og Richard Brake, der begge er intense og dynamiske. Desværre er det tydeligt, at denne film ikke har kostet ret mange penge at lave. Optagelserne har fundet sted i Rumænien, og det lykkes ikke på nogen måde at overbevise os om, at handlingen foregår i USA - ikke mindst når man ser den nedslidte location, der skal forestille at være en politistation.
Samtidig er det som om, at historien ikke kan opretholde sit momentum halvvejs inde i filmen, og vi spises af med en alt for traditionel groteske-galninge-går-amok-finale. Det er mere enerverende end inspirerende, men man må dog tage hatten af for de blodige effekter. Dem er der masser af. Det her er en film, der viser indvolde! Så PERKINS' 14 starter godt, men slutter skidt.

PERKINS' 14 er venligst stillet til rådighed af Cinematic Vision.

PERKINS' 14, USA, 2009. Instruktion: Craig Singer. Medvirkende: Patrick O'Kane, Richard Brake, Michale Graves, Mihaela Mihut, Shayla Beesley. Musik: Kostas Christides.

2 kommentarer:

  1. Kan kun være enig... Hypen omkring filmen virkede interessant, men den holdt desværre ikke løftet...
    Og så syntes jeg desværre at hovedpersonen virkede decideret usympatisk, men det er måske bare mig...

    SvarSlet
  2. Tak for anmeldelsen - det er stadig en film jeg skal se ;)

    SvarSlet