søndag den 4. november 2012

Ny fantastisk cd med HELLRAISER-musikken

På tirsdag er det 25 år siden, at Clive Barkers HELLRAISER fik premiere i de danske biografer. Tænk at det var helt tilbage i 1987, at vi første gang så Pinhead og alle de andre makabre væsener, der siden er blevet ikoner i skrækfilmens verden. Jeg nåede desværre ikke ind og se HELLRAISER i biografen, men samlede den senere op på video. Allerede dengang var jeg imponeret over Christopher Youngs fantastiske musik og det er stadig et af de bedste og mest markante horror-scores nogensinde.

Soundtracket er blevet udgivet på cd nogle gange, men det har været out of print i en del år, og kan derfor være svært at få fat på. Senest kom det i 2003 i et boxsæt, der også indeholdt musikken fra HELLBOUND: HELLRAISER II og HELLRAISER III: HELL ON EARTH. 2'eren blev også komponeret af Christopher Young og det er endnu vildere end musikken til 1'eren. Så er man til skræk-soundtracks, så skal man altså have noget HELLRAISER i sin samling.

Heldigvis får du nu chancen for at købe disse soundtracks igen. Den 15. november udgiver Buysoundtrax nemlig en dobbelt-cd med Christopher Youngs musik til HELLRAISER og HELLBOUND: HELLRAISER II. Cd'en udkommer i et oplag på 2000 eksemplarer og byder på liner notes af forfatteren Randall D. Larson.

Bonus-info: Christopher Young har komponeret musik til film i mange genrer, men er især kendt for sine horror-scores. Lige nu er han aktuel med SINISTER, men har bl.a. også lavet A NIGHTMARE ON ELM STREET PART 2: FREDDY'S REVENGE, THE FLY II, THE DARK HALF, SPECIES, URBAN LEGEND, THE GRUDGE, GHOST RIDER, THE UNINVITED og DRAG ME TO HELL. Den danske HELLRAISER-plakat er lånt fra denne nostalgiske blog.

3 kommentarer:

 1. Det Christopher Young-score, der bevæger mig mest, er musikken til den horror-relaterede "Haunted Summer" (1988).

  SvarSlet
 2. Soundtracksene til Hellraiser 1&2 er mine all-time favoritter.
  Christopher Young har nu også lavet andre soundtracks du bør tjekke ud. Blandt andet The Grudge 1&2, og Sinister. (ISÆR The Grudge 2)
  De kan blandt andet findes på Spotify eller Deezer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har begge THE GRUDGE-soundtracks og de er helt fantastiske. Holder også af THE DARK HALF, THE FLY II, SPECIES og THE UNINVITED. Jo, Chris Young er bare super!

   Slet