fredag den 27. september 2013

Blodig Weekend: Dag 1 - torsdag

Publikum venter på at komme ind i den store sal i CinemaxX.
En lang og spændende weekend er skudt i gang med Danmarks mest makabre film-festival, nemlig Blodig Weekend, der kører for andet år i træk. Jeg havde planlagt at være med fra starten, og drog derfor i aftes ud til CinemaxX på Fisketorvet, hvor festivalen skulle op i omdrejninger med en visning af Fede Alvarez' EVIL DEAD. Den har jeg ganske vist set på dvd, men det er altså fristende, når man får muligheden for at opleve filmen på det 25 meter brede og 258 kvadratmeter store lærred i biografens sal 1.

Dette banner viste, at der var her, vi kunne finde rædslerne.
Før forestillingen hilste jeg lige på Elias Eliot fra Filmrablerier-bloggen. Han er en af arrangørerne af Blodig Weekend, og han glædede sig til at kunne præsentere filmen på det helt store lærred. Elias introducerede også filmen for publikum, og gav lidt info om festivalen som sådan (vi skulle dog lige igennem den sædvanlige omgang reklamer samt et par forfilm - disse var dog ganske velvalgte, eftersom det var THIS IS THE END og CARRIE). Og så gik EVIL DEAD ellers i gang.

Et sted nede i mørket er Elias Eliot ved at introducere EVIL DEAD for os.
Hvor var det bare fedt at opleve den i en stor biograf. Især kom det eventyr-agtige landskab, som den afsidesliggende hytte befinder sig i, virkelig til sin ret - og der var naturligvis skruet godt op for lyden. Underligt nok er der ikke så mange jump scares i EVIL DEAD, så det var ikke så mange øjeblikke, hvor salen hoppede i sæderne - men til gengæld gik de mange klamme effekter rent ind. Jeg lagde mærke til, at både popcorn-poser og tørklæder blev taget i anvendelse rundt omkring for at undgå at se alt det væmmelige, der skete oppe på lærredet. Og scenen med tungen var en vinder - den fik virkelig publikum til at kigge væk!

Under introduktionen havde folk fået at vide, at de lige skulle se rulleteksterne til ende for at få filmens sidste lille overraskelse med, og det tog publikum til sig. Så kunne vi alle nyde den ekstremt stemningsfulde end title-sekvens og Roque Baños' fantastiske musik. Fedt! Der blev klappet i salen, da det hele var slut.

Der ventes i Cinemateket, før V/H/S 2 går på.
Så gik turen mod Cinemateket, hvor V/H/S 2 var på programmet. 1'eren var en fin oplevelse, og ifølge jungletrommerne skulle 2'eren være endnu bedre. Hvor der var ca. 150 mennesker ude at se EVIL DEAD, så var fremmødet til V/H/S 2 noget mere beskedent; omkring de 50, vil jeg skyde på. Først fik vi en lille video-introduktion med Troma-kongen Lloyd Kaufman, der var blevet dubbet, så den passede til lejligheden. Sjovt.

Der var omkring 50 mennesker inde for at se den håndholdte horror.
Rygterne om V/H/S 2 viste sig at holde stik: Det er på alle måder en bedre film end 1'eren. Den kommer fint rundt i forskellige genrer og ambitionsniveauet er højere. Stilen er stadig skrattende håndholdt videokamera, og det er en ret voldsom oplevelse at se den, fordi billederne og klippene er så vilde. Men den holder max!

Den blodige weekend er altså i godt i gang, og det var to helt perfekte film at starte med. Det bliver nogle gode dage inde i det uhyggelige biograf-mørke.

2 kommentarer:

  1. V/H/S 2 var nemlig rigtig god, jeg kan dog ikke sammenligne med 1eren, som jeg ikke har fået set - men den skal helt klart have en chance, selvom jeg altså nu kan forvente at den måske ikke helt kan leve op til efterfølgeren...

    Må jeg iø låne det nederste billede til min FB side??? Der findes ikke mange billeder af mig i en biograf...

    SvarSlet