lørdag den 28. september 2013

Blodig Weekend: Dag 2 - fredag

Jeps, det er her den blodige weekend foregår.
Endnu en dag, endnu nogle timer tilbragt i biografmørket med alskens rædsler. Jeg havde på forhånd købt billet til to af fredagens film på Blodig Weekend-festivalen. Så måtte dagsformen afgøre om mere skulle fyldes på, men det endte med at blive ved de to film - de var heldigvis begge gode oplevelser og vildt forskellige.

Her sælges de flotte Blodig Weekend-T-shirts.
Jeg nåede ind til Cinemateket midt på eftermiddagen, hvor jeg nede i kælderen hilste på Blodig Weekend-arrangørerne Elias Eliot, Jan Schmidt og Torsten Hvas. (U)hyggeligt! Festivalens flotte plakat (tegnet af Anders Frang) er nu også blevet forvandlet til en sej T-shirt, som jeg selvfølgelig straks købte et eksemplar af. I det hele taget kan man se, at der bliver luftet en del flotte horror- og heavy metal-T-shirts blandt publikum - i går havde jeg selv min CREEPSHOW-T-shirt på, mens jeg torsdag selvfølgelig lige skulle flashe min nye EVIL DEAD-T-shirt.

Publikum venter på at komme ind og se THE BATTERY.
Allerede på andendagen af festivalen er det tydeligt, at der er flere gengangere blandt publikum (hvilket her ikke nødvendigvis skal tages helt bogstaveligt, selv om det nu også ville være cool) - men disse film tiltrækker bare et helt særligt kerne-publikum, der trofast møder op for at blive skræmt, underholdt og udfordret.

Min første film på programmet var THE BATTERY af og med Jeremy Gardner. Det er en amerikansk independent-produktion, der næsten ikke kan blive mere low budget. Efter sigende har den kostet sølle 6000 dollar at lave! Det kan man så slet ikke se på den. Filmen byder på smukke og velkomponerede billeder, et fantastisk soundtrack og suveræne skuespil-præstationer. Vi er i zombie-genren (med levende døde, der næsten er langsommere end i nogen George A. Romero-produktion), men filmen handler mere om to mænds forsøg på at overleve i en død verden. THE BATTERY ligner ikke nogen anden zombiefilm, jeg har set, men den er unik, skæv og anderledes. Et lille mesterværk.

Mange er mødt op for at møde Ross Noble og se STITCHES.
Efter THE BATTERY var det tid til at komme på gaden for at få noget at spise, og så var det ellers tilbage til Cinemateket. Her var der kommet flere mennesker til, hvilket i høj grad kunne tilskrives den næste forestiling, nemlig klovne-gyseren STITCHES. Den har den engelske stand-up-komiker Ross Noble i titelrollen, og han var til stede i salen for at lave en Q&A/introduktion sammen med festival-arrangør Elias Eliot.

Q&A med den engelske komiker endte med at blive mest A.
Noble kastede sig dog straks ud i et improviseret stand-up-show, hvor en herre og en dame på de første rækker blev involveret i hans jokes. Han bemærkede, at vi jo ikke var som hans sædvanlige publikummer, eftersom vi var dukket op til en horror-festival og derfor pr. definition var syge i hovedet. Det førte til et vanvittigt gag, hvor Noble først forestillede sig, at han tævede en gammel mand, og derefter bollede ham i øjenhulen. Publikums latter fik Noble til at vove sig endnu længere ud, så den gamle mand endte med at dingle fra side til side - hængende ned fra komikerens testikler - mens han stødte ind i to forældreløse børn.

Ross Noble i aktion.
Det var ekstremt morsomt og salen hoppede i sæderne af grin. Ross Noble havde bemærket, at en gut sad og filmede det hele med en mobiltelefon. "Don't put this on YouTube", sagde komikeren flere gange med en blanding af alvor og et glimt i øjet. Han nåede heldigvis også ind på at fortælle en masse om arbejdet med at indspille filmen STITCHES. Noble er stor horror-fan, og da han havde læst manuskriptet og instruktøren spurgte, om han ville være med, sagde Noble: "You had me at 'a knife in the face'". Det var en intro i verdensklasse, og det gav den helt rigtige stemning før filmen.

STITCHES er ren skæg-og-ballade-horror med masser af ekstrem splatter. Manuskriptet er ikke det stærkeste, men de kreative mord-scener, den kulsorte humor og Ross Nobles dynamiske performance trækker i den grad op. En herlig film og helt perfekt at se i en biograf med publikum. Så det var endnu en god dag på Blodig Weekend.

4 kommentarer:

 1. Jeg er netop kommet hjem fra 3. dagen (lørdag) og det var kanon. Jeg så to film, men det fedeste var at hænge ud nede blandt fan- og samlerfolket i kælderen. Jeg fik set Argentos CAT O' NINE TAILS og DARK TOUCH. Det var dog klart Darios gamle film, der var den bedste. Jeg havde kun set den een gang før, nemlig på en engelsk fullscreen vhs for 20 år siden, og havde fundet den jævnt kedelig, men man udvikler sig heldigvis og i dag kunne jeg bestemt se dens kvaliteter. Stadig ikke Argentos bedste, men rigtig god, og soundtracket var fedt. Mon man bør spørge en soundtrack-mand, om det er ude på cd? ^_^

  SvarSlet
  Svar
  1. Musikken har været udgivet på cd flere gange, så den skulle være til at opspore - men pt. ser den ud til at være out of print, så man skal via f.eks. eBay eller Amazon Marketplace eller lign.

   Slet
 2. Jeg så også de to Jack så, og så sluttede jeg af med DADDY'S LITTLE GIRL, som var ekstremt voldelig og udpenslet, men samtidig utrolig flot: Fantastiske praktiske effekter ("CGI er for bøsser", sagde instruktøren på den indledende videohilsen, der til forskel fra Kaufmans faktisk var lavet til Blodig Weekend), flot lyd, nervepirrende score, og helt utroligt spil fra den torturerede... En stor, men altså også ubehagelig, oplevelse...
  Jeg fik også købt lidt på markedet, bl.a. tegneserien MADE FLESH, som jeg glæder mig til at læse... Jeg fulgte den kortvarigt på nettet, da den i sin tid blev lagt op i små bidder, men stoppede efter kort tid, fordi jeg tænkte at jeg ville købe den... Siden glemte jeg alt om den, indtil jeg så så den igen idag... Nu fik jeg så også en lille hilsen i den fra forfatter og tegner...
  Det har indtil nu været en rigtig god festival, synes jeg, selvom der har manglet lidt gæster, der var flere sidste år, og det giver altså lige det ekstra, synes jeg... Og nu er det allerede snart slut - jeg har dog lige 4 film tilbage på programmet imorgen, bl.a. ADJUST YOUR TRACKING og danske GROTESK, som jeg begge glæder mig meget til...

  SvarSlet
 3. Cool! Jeg valgte at hænge ud blandt samlerne ved Collector's Market-standene i stedet for at se flere film. Når man bor langt fra Danmark (i det u-land som provinsen er), så er det ikke så tit, man får hilst på de gamle fellow collectors. Sjovt, at du nævner MADE FLESH; For 10 år siden (næsten) udsendte jeg Banned in Britain #2, hvor jeg havde fået en stak anmeldelser fra Lars Kramhøft, og jeg købte hans tidlige lowbudget tegneserier, som han selv udsendte dengang. Det er jo Lars, der er den ene af mændene bag MADE FLESH, og i dag, efter at have kendt ham i 10 år, fik jeg endelig muligheden at møde ham for første gang. Det er sgu mærkeligt, som tingene går nogle gange. LOL.
  Jeg skal også se ADJUST YOUR TRACKING og GROTESK i morgen, og ser bestemt frem til begge dele. Hans-Jørn (Diabolik) har lovet et gigantisk foredrag om dansk udlejningsvideo. ^_^

  SvarSlet