fredag den 11. april 2014

Uhyggelig musik i lange baner

Det er et stykke tid siden, at jeg har kigget de mange spændende, fascinerende og interessante soundtrack-udgivelser, der er udkommet eller som er lige om hjørnet. Det er en ordentlig bunke - og så har jeg endda ikke medtaget de udgivelser, der kun kommer som download, eller som sendes ud i deluxe-vinyl-udgaver.

Den største nyhed er formentlig Intradas udgivelse af Jerry Goldsmiths score til PSYCHO II. Varèse Sarabande var på banen med en cd for mange år siden, men det var en af deres typiske udgivelser med bare en halv times musik. Den nye version byder på omkring 72 minutter, hvor man også får en håndfuld bonus-tracks. Cd'en udkommer i et begrænset oplag, men vil være tilgængelig i en passende periode, så fans kan nå at få fat i den.

Netop Varèse Sarabande har gennem årene været flinke til at udgive horror-soundtracks, og det er heldigvis noget, de fortsætter med. Den 6. maj udgiver de f.eks. Lucas Vidals score til THE QUIET ONES - den nye Hammer-gyser, der er instrueret af John Pogue. Cd'en indeholder også et par rock-numre samt nogle gamle radio-jingler.

Også fra Varèse Sarabande kommer den 22. april et soundtrack fra Mike Flanagans OCULUS - komponeret af The Newton Brothers. Ud over en 50 mand stor strygersektion, så kommer lyden bl.a. fra synthesizere, knust glas, metalstumper og ustemte instrumenter. Lyder lidt syret...

Varèse har også været en tur i arkiverne, hvor de har gravet en klassiker frem. I 1974 lavede Dan Curtis en TV-udgave af Bram Stokers DRACULA med Jack Palance i titelrollen. Filmen regnes for at være en af de bedste Dracula-filmatiseringer, og den er nu på vej i en Blu-ray-version for at markere 40 års jubilæet. Fra den 13. maj kan man så også købe en cd med Robert Coberts musik.

Fra fjernsynets verden skal det i øvrigt bemærkes, at Varèse Sarabande den 20. maj udgiver et soundtrack fra TV-serien BATES MOTEL, komponeret af Chris Bacon. En cd-forside er dog ikke blevet afsløret endnu.

Vi skal tilbage til Dracula og en dobbelt-cd-udgivelse, hvor der ganske vist findes et cover på nettet, men opløsningen er ikke imponerende. Så jeg har sat det ind i et billede fra den TV-serie, musikken stammer fra. Det drejer sig om THE CURSE OF DRACULA-episoderne fra en sen 70'er-serie på amerikansk TV med titlen CLIFFHANGERS. Flere episoder blev komponeret af Joe Harnell, og det er denne komponists officielle hjemmeside, der står bag cd'en, der udkommer i 1000 eksemplarer. Andre episoder havde musik af Charles R. Cassey, Ira Hearshen og Les Baxter, hvor især sidstnævnte vil være kendt for sine mange horror-scores. De andre komponisters musik er også med på dobbelt-cd'en.

I 1998 kom filmen SHADOW BUILDER, der var baseret på en historie af DRACULA-forfatteren Bram Stoker. Først nu er det muligt at købe en soundtrack-cd. Den står Keepmoving Records for. Komponisten er Eckart Seeber, og det er den ukrainske statsradios symfoniorkester og kor, der leverer tonerne under ledelse af Vladimir Sirenko. Cd'en udkommer i et oplag på 500 eksemplarer.

Så skal vi et smut til Italien og splatter-klassikeren ZOMBI HOLOCAUST. Den har musik af Nico Fidenco, og hidtil har den eneste mulighed for at få fat i dette score været en cd fra Lucertola Media, hvor der også er tracks fra EMANUELLE E GLI ULTIMI CANNIBALI. Nu vender musikken så tilbage på en helt ny cd fra Beat Records, hvor man også får en 12 siders booklet.

En Lucio Fulci-film kan det sandelig også blive til fra Beat Records. De har før udgivet en cd med Fabio Frizzis score til PAURA NELLA CITTÀ DEI MORTI VIVENTI (eller CITY OF THE LIVING DEAD), men den 30. april udkommer den definitive udgave. Her er flere bonus-tracks samt en ti minutter lang suite, der blev optaget live sidste år i London. Hertil kommer en 16 siders booklet.

Den sidste cd fra Italien i denne omgang kommer fra selskabet Digitmovies. Det er Riz Ortolanis musik til Antonio Margheritis DANZA MACABRA (eller CASTLE OF BLOOD) fra 1964. Cd'en er lavet ud fra de originale masterbånd, og indeholder alt, der blev indspillet til filmen.

Komponisten Patrick Pino Donaggio er italiener, men et af hans seneste scores udkommer i løbet af april på det spanske selskab Quartet Records. Det er musikken til remake-udgaven af PATRICK, som Mark Hartley har instrueret.

Det var vist alt for denne omgang. Er det nogle af disse soundtracks, du skal have fat i - eller har du andre horror-musikalske anbefalinger?

3 kommentarer:

 1. Som noget ganske kuriøst opdagede jeg at Rick Giovinazzo -- der spiller den altdomierende hovedrolle i Combat Shock -- sidenhen har arbejdet som dirrigent (!) på blandt andet The Wolfman (2010) House of Wax (2005) og Urban Legends: Final Cut. I det hele taget har han været meget aktiv, selvom han kun var med i en film, som han i øvrigt også lavede den fede (og aldrig udgivne?) musik til.

  http://www.imdb.com/name/nm0002850/?ref_=tt_cl_t1

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vidste jeg faktisk ikke. Skal have genset COMBAT SHOCK, som jeg har liggende i en udgave med en masse ekstramateriale. Nu har jeg tjekket op på Rick Giovinazzo, og jeg kan se, at han primært har arbejdet som orkestrator, ikke dirigent (også på de film, de nævner), men det er store produktioner, han er tilknyttet.

   Slet
 2. Jeg så den for første gang for ganske nylig, og jeg var meget imponeret. I øvrigt troede jeg, at orkestrator = dirrigent. Så fik man lært noget i dag!

  SvarSlet