tirsdag den 8. april 2014

CABIN FEVER: PATIENT ZERO: Selv ikke i den værste febervildelse er denne film værd at se

I 2002 fik Eli Roth sat fart i sin karriere som instruktør, producent, manuskriptforfatter og skuespiller med den kulørte splatter-gyser CABIN FEVER. Her tager fem unge mennesker på ferie i en hytte ude i skoven, hvor de en for en bliver ofre for en kødædende virus. Filmen er ujævn som bare pokker, men det er en solid omgang skæg og ballade-horror. Det kan man desværre ikke sige om 2'eren, CABIN FEVER 2: SPRING FEVER, instrueret af Ti West. Bag kameraet var instruktørens forhold til procenterne ikke godt - især ikke, da projektet blev taget fra ham, nye scener blev skudt og hele filmen klippet om. Resultatet er derefter; en rodebunke uden lige.

Nu er en tredje film i franchisen så dukket op, CABIN FEVER: PATIENT ZERO, og den er vist tænkt som en prequel, selv om den ikke har noget som helst med de to andre film at gøre. Den eneste fællesnævner er den kødædende virus og en forkærlighed for at integrere denne i filmens sexscener. Mere om det senere. Handlingen i CABIN FEVER: PATIENT ZERO kører ad to spor. Dels følger vi den ambitiøse og kyniske dr. Edwards, der forsøger at finde en kur mod den dødbringende virus. Til det formål har han spærret en vis hr. Porter inde på sin klinik - en mand, der tilsyneladende er immun.

Imens er den unge Marcus et sted i det caribiske øhav ved at gøre sig klar til at gifte sig med sit livs udkårne, men før brylluppet lokkes han af sin bror Josh, dennes kæreste Pennys og hans forretnings-makker Dobbs med ud på en sejltur. Det skal være en slags polterabend. Desværre viser det sig, at den ø, de slår lejr på, gemmer på væmmelige hemmeligheder.

Nu bliver jeg tit spurgt, hvorfor jeg ser så mange dårlige film. Jeg svarer som regel, at jeg jo interesserer mig bredt for genren, og at selv de halvsløje gysere tit byder på en snert af underholdning. Men der er så den slags film, der er så jammerlige, at man kan undre sig over, at man bruger tid på at se dem til ende. CABIN FEVER: PATIENT ZERO er en af dem. Instruktøren Kaare Andrews har tydeligvis intet talent for at skrue en god historie sammen, og på intet tidspunkt er der bare tre scener i rap, der fungerer.

De fire unge, der tager på polterabend, er det sædvanlige skrabsammen af irriterende tåber, der hakker så meget på hinanden, at det er en gåde, hvorfor de overhovedet gider være sammen. Og på klinikken, hvor sygdommen studeres, står det ikke meget bedre til. Her møder vi dog et gnist af talent i form af THE LORD OF THE RINGS-skuespilleren Sean Astin, der af en eller anden grund har valgt at være med i dette makværk.

Undervejs diskes der op med enkelte klamme splatter-scener. Et vammelt højdepunkt er en intim situation mellem to af de unge, der starter med at være ulækker og ender et sted, der er endnu værre. Det er i øvrigt også en film, der følger reglen om, at hvis man tidligt introducerer et objekt, så kan man være helt sikker på, at det skal bruges på et senere tidspunkt. I dette tilfælde er det en gigantisk sort dildo. Så er I advaret.

CABIN FEVER: PATIENT ZERO er på alle måder spild af tid. Desværre truer producenterne med at lave endnu en, nemlig CABIN FEVER: OUTBREAK. Jeg frygter det værste. Den engelske dvd-udgave fra Signature Entertainment har intet ekstramateriale, end ikke en trailer, og der er ingen undertekster.

CABIN FEVER: PATIENT ZERO, USA, 2014. Instruktion: Kaare Andrews. Medvirkende: Sean Astin, Currie Graham, Mitch Ryan, Ryan Donowho, Brando Eaton. Musik: Kevin Riepl.

4 kommentarer:

 1. Har set dem alle 3 - Denne her var absolut den værste! Så hvis de fortsætter i samme fodspor, forstår jeg din frygt for 4'eren! :-) Men når det kommer til stykket, så er man jo nok så naiv, at man køber den kommer ned på de obligatoriske 25 kr :-)

  SvarSlet
 2. Jeg har ikke set en eneste film i serien, men vil lige bemærke at Kaare Andrews tegner fedt: http://www.herorealm.com/images/Previews/JAN_08/TWELVE001.jpg

  SvarSlet
 3. Jeg kender ikke noget til hans tegneserier, men på et tidspunkt skal jeg da have samlet hans film ALTITUDE op (selv om den så heller ikke skulle være oppe at ringe).

  SvarSlet
 4. Synes den første Cabin Fever var sjov - og ulækker. 2eren var så noget af det værste lort, så derfor springer jeg 3/0eren og andre i serien over.
  Men Altitude... nej, den er ikke noget mesterværk, men jeg var rasende underholdt af den :)

  SvarSlet