fredag den 26. september 2014

Blodig Weekend 2014: Torsdag med vanvittige religiøse profetier og et horror-ikon blandt publikum

Det er her i Cinemateket, at blodet bliver sjasket op på væggene.
Så er vi i gang. Blodig Weekend 2014 er over os, og blodet er allerede begyndt at drive ned ad væggene i Cinemateket i København. Weekenden byder på et tætpakket program med masser af spændende film, prominente gæster fra ind- og udland, et stort marked og andre gode ting. Det er tredje gang, at den blodig weekend sætter sit præg på de københavnske biograflærreder, og det er godt at se, at festivalen har bidt sig fast.

Der var god stemning ned i filmhusets kælder.
I aftes var der blot en enkelt film på programmet, men det var til gengæld en verdenspremiere. Det var nemlig den danske instruktør Christian E. Christiansens THE DEVIL'S HAND, som er den anden gyser, han har lavet i USA, efter den store succes med THE ROOMMATE. For at byde velkommen til løjerne diskede de tre Blodig Weekend-arrangører Elias Eliot, Jan Schmidt og Torsten Hvas op med fadøl.

Arrangørerne bød på gratis fadøl.
Mens de kæmpede med at få fadølsanlægget til at makke ret, fik jeg en snak med dem om årets festival og nogle af film, der bliver vist. Jeg hilste også på ScreamQueen og HorrorDiva fra Heaven of Horror og Bjarke Kristensen fra Filmskribenten, men ellers rendte jeg ikke ind i så mange af de andre fans, jeg kender. Men det skal nok komme - der er ingen tvivl om, at stjerne-gæster som Lloyd Kaufman og Ruggero Deodato helt sikkert vil lokke dem ud af deres kister.

Et hurtigt og lidt uskarpt foto af Lloyd, Pat og Toxie.
Vi skulle da også lige have en selfie.
Troma-kongen Lloyd Kaufman er allerede i landet sammen med sin kone Pat, og de var også inde til verdenspremieren på THE DEVIL'S HAND. De er bare de sødeste mennesker i verden, og stillede gerne op til billeder og selfies - selvfølgelig med Toxic Avenger-maske og det hele.

Elias Eliot varmer publikum op.
Før filmen fortalte Elias Eliot om Blodig Weekend, der jo i denne omgang er blevet til to weekender, hvor der i næste uge er en afterburner med film i CinemaxX i København og Aarhus og i Grand Teatret i København. Men det er i denne weekend, hvor det for alvor brager løs med rigtig filmfestival-stemning med hele svineriet.

Q&A med instruktøren Christian E. Christiansen.
Så gjaldt det THE DEVIL'S HAND, som blev introduceret af instruktøren Christian E. Christiansen. Han fortalte om forskellen på at lave film i Danmark og i USA, og det var især interessant at høre om den proces, der førte frem til, at han kom til at lave THE ROOMMATE, der jo blev en stor succes i biograferne. Nu er han så aktuel med THE DEVIL'S HAND, der i øvrigt har haft mange titler undervejs, og da det er en film, der er lavet for et mindre selskab, har instruktøren følt, at han kunne sætte større fingeraftryk på produktionen. Han kunne dog afsløre, at han endnu ikke havde set den version af filmen, der blev vist i aftes. Sådan er vilkårene altså derovre på den anden side af Atlanten.

THE DEVIL'S HAND er en fin lille film, der især fungerer i kraft af et rigtig godt cast, der yder deres bedste, og den meget usædvanlige location (vi er i et lille religiøst samfund, hvor de frygter. at en gammel profeti skal blive til virkelighed). Manuskriptet er dog alt andet end originalt, og klimaks er ikke helt oppe at ringe. Men alt i alt en god oplevelse og en vellykket start på den blodige festival.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar