lørdag den 27. september 2014

Blodig Weekend 2014: En fredag, hvor man oplevede at blive instrueret af Lloyd Kaufman

Der slappes af før dagens første film.
Troma-kongen Lloyd Kaufman er her og der og alle vegne på dette års blodige weekend. Da jeg i går kom ind til Cinemateket, havde han travlt med at lære sine replikker til den live-udgave af udvalgte scener fra THE TOXIC AVENGER, der skulle opføres senere på dagen. Her var Lloyd selvfølgelig den hemmelige gæsteskuespiller. Imens Lloyd arbejde med sine replikker, tog hans kone Pat en lille lur.

Dagens første film, som jeg var inde og se, var den canadiske home invasion-gyser TORMENT. Her bliver en lille familie, der egentlig bare skulle nyde et par afslappende dage på landet, terroriseret af en flok galninge, der har søgt tilflugt i familiens hus. Vi har på ingen måde at gøre med en film, der revolutionerer genren - der krydres godt og grundigt med elementer fra blandt andet THE STRANGERS, YOU'RE NEXT og hvad vi ellers har haft af de-fremmede-trænger-ind-i-dit-hjem-gysere. Men stemningen er intens, skuespillerne gør det godt og den er teknisk set i topklasse. Især er det dejligt at se Katharine Isabelle fra GINGER SNAPS-filmene og AMERICAN MARY. Alt i alt en OK oplevelse og en fin måde at komme i gang med den blodige fredag på.
Udvalget i Troma-shoppen studeres nøje.
Hr. og fru Troma passer biksen.
Der bliver skrevet masser af autografer...
...og der bliver taget masser af billeder - her med horror-fan Jesper Ørsted.
Ude foran biografsalen var der godt gang i den. Publikum væltede ind i live-opførelsen af THE TOXIC AVENGER. Lloyd Kaufman havde travlt med at tale med fans, få taget billeder og skrive autografer, mens hustruen Pat passede deres lille bod med film og diverse Troma-merchandise. Lloyd tog sig god tid til alle, men så gik live-arrangementet i gang.

Instruktøren Stine Ruge præsenterer forestillingen.
Publikum nød løjerne på scenen.
Jeg nåede kun lige at se indledningen, men konceptet var, at tre skuespillere havde haft ganske kort tid til at arbejde med udvalgte højdepunkter fra filmen, og de lagde ud med scenen, hvor den lille dreng på cykel bliver kørt ned. Lloyd kom også hurtigt på i sin hemmelige gæsterolle, og det virkede som om, at publikum morede sig. Men jeg var altså nødt til at komme ud for at få noget at spise - det er hårdt at være på filmfestival - så jeg fik ikke set slutningen.

THE TOXIC AVENGER bliver introduceret.
Med lidt mad i maven vendte jeg tilbage til Cinemateket, hvor min næste billet var til THE TOXIC AVENGER. Den blev selvfølgelig introduceret af Lloyd Kaufman, der hurtigt fik aktiveret publikum. THE TOXIC AVENGER 2 og 3 skal nemlig udgives på Blu-ray, og Lloyds tur til Danmark skal også med på ekstramaterialet. Så han fik os alle op af stolene og ned foran lærredet, hvor vi skulle danse og juble for at vise, at danskerne er verdens lykkeligste folkefærd. Imens filmede Lloyd og gav instruktioner. Så nu har jeg altså også prøvet at blive instrueret af selveste Troma-kongen. Pat Kaufman bød dog også ind, og fik os alle til at råbe Troma! Troma! Troma! Det var stort.

Ægteparret Kaufman fik os op af biografstolene.
Det her er ikke noget, man oplever til en almindelig biografforestilling.
Mesteren med sit kamera.
Det er mange siden, jeg har set filmen om den kemiske hævner, men det var fint at opleve den igen - endda på 35mm og med et energisk publikum i salen. Bagefter var der Q&A med Kaufman, der fortalte om sit arbejde med THE TOXIC AVENGER og andre ting (som f.eks. hans cameo-rolle i Marvel-blockbusteren GUARDIANS OF THE GALAXY) - det hele selvfølgelig med et glimt i øjet. Han er en forrygende morsom mand. Der kom mange gode spørgsmål fra salen, og vi nød at være i selskab med Troma-kongen og hans hustru (The first lady of Troma, som hun også kaldes).

Lloyd Kaufman fortæller anekdoter.
Publikum havde mange gode spørgsmål.
Der var rigtig god stemning efter forestillingen.
Nå, men dagen var ikke slut endnu. Jeg rundede fredagens program af med at se LATE PHASES, instrueret af spanskfødte Adrián García Bogliano, der var repræsenteret på sidste års festival med den mexikanske AHÍ VA EL DIABLO/HERE COMES THE DEVIL. Filmen handler om en blind pensioneret militærmand, der kastes ud i en drabelig kamp mod varulve. Det er en fænomenal film, der imponerer på alle niveauer med fine effekter og nogle ekstremt intense skuespilpræstationer. Hold da op, hvor er den god. Bonus-info: Hr. og fru Troma sneg sig også ind for at se LATE PHASES ... jo, de er bare alle vegne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar