tirsdag den 9. juni 2015

Skræk og Rædsel har ni års fødselsdag

Hold da op, hvor tiden går. I dag er det hele ni år siden, at jeg startede Skræk og Rædsel. Ni år! Så er der bare 366 dage (næste år er et skudår) til et rundt tal, og det skal jeg nok nå, med mindre Google vælger at nedlægge Blogger, eller hvis en kraftig solstorm udsletter hele internettet.

Vildt meget har ændret sig i de mange år, jeg har skrevet her på siden. Med jævne mellemrum kan man læse artikler om, at det er populært at blogge, men når det kommer til stykket, så er det nok især mode-blogs, der er et hit. Det samme skulle gælde blogs om mad, gør det selv og "jeg skriver lige lidt om mit liv, og her kan du se billeder af det". Sådan en blog er Skræk og Rædsel så ikke.

Hvis du er en af dem, der kigger forbi med jævne mellemrum, så vil du have opdaget, at aktiviteten er sporadisk. Jeg blev forleden spurgt, om jeg var ved at tabe gejsten, men det er nu ikke tilfældet, men der er bare så meget andet - og jeg har ikke nødvendigvis noget begavet at sige om alt det, jeg oplever i genren. Meget af det har jeg allerede skrevet om, og en del af de film, jeg ser, er mest for at få dem set eller for at komme til bunds i bunkerne. Ikke alt fortjener at få nogle ord med på vejen.

Det kommer lidt i bølger hvor meget, jeg får lagt ud, men samlet set er det blevet til 141 indlæg siden bloggens otte års fødselsdag. Ville egentlig gerne skrive nogle flere anmeldelser, men det har knebet med tiden - og så skal jeg være ærlig og sige, at anmeldelser ikke nødvendigvis er lig med mange klik. Men det er en særlig udfordring at skrive brugbare og læseværdige anmeldelser, så der skal nok komme flere.

Omvendt er det også et faktum, at sådan noget som Top 10-lister og den slags er endnu mere tidskrævende at lave - de giver til gengæld rigtig mange klik. Ak ja, det er ikke nemt... Selv om man kigger på hvor mange hits, man får, så er det ikke bare klik, der driver værket, hvilket man kan se ovre på min western-blog Rygende Revolvere, som jeg skriver lidt på engang imellem. Det er sikkert Danmarks mindst besøgte blog.

Skræk og Rædsel har i nogle år haft en Facebook-side, hvor mange af de hurtige ting kommer ud. Her er der pt. 1756 fans, der kigger med, hvilket er et imponerende tal. De sociale medier er en sjov størrelse, fordi folk kan reagere på opslagene i nuet, men til gengæld bliver tingene hurtigt "væk", forstået på den måde, at de glider ned ad tidslinjen i løbet af få døgn (også selv om der har været en heftig debat om et emne), og så er der i mellemtiden kommet noget andet, folk hellere vil kigge på. Sådan er det.

Ude i det elektroniske landskab skrives der en del om horror på dansk, men mange af de kendte (og mindre kendte) hjemmesider og blogs beskæftiger sig også med andre ting, så som science fiction, thrillere og exploitation. Om brugerne foretrækker et mix eller en mere ren linje, ved jeg ikke helt, men nu handler Skræk og Rædsel om horror, og det vil ikke ændre sig. Og så håber jeg selvfølgelig, at mine skriverier giver flere lyst til at dyrke denne vidunderlige genre med alle dens makabre og uhyggelige oplevelser. Vi ses inde i det skræmmende mørke!

3 kommentarer:

  1. Lad mig være den første til at gratulere Søren!
    Peterpeter

    SvarSlet
  2. Der kippes med flaget og heppes glad på mere! Til lykke herfra.

    SvarSlet