mandag den 15. august 2016

David Cronenbergs THE FLY summer stadig

I dag er det 30 år siden, at David Cronenbergs THE FLY havde premiere i de amerikanske biografer. Filmen fortæller i korte træk om en videnskabsmand, der får sine gener blandet sammen med en flues, og det udvikler sig selvfølgelig i både dramatisk og tragisk retning. Især får den ikke for lidt, når det gælder kroppens forvandling og kødets forfald, men nu kunne man nok heller ikke forvente andet, når det er selveste David Cronenberg, der har siddet i instruktørstolen.

THE FLY, der har  Jeff Goldblum og Geena Davis i de to hovedroller, dukker igen og igen op på lister over de bedste horror-remakes. Så kan man diskutere om den er mest et remake af den første film fra 1958 eller mere er en nyfortolkning af George Langelaans novelle "The Fly" fra 1957 - eller måske et mix af det hele, tilsat en solid dosis Cronenberg.

Under alle omstændigheder er det en fremragende skrækfilm, der byder på den ene mindeværdige scene efter den anden. THE FLY fik dansk premiere under titlen FLUEN den 30. januar 1987. I 1989 fulgte en 2'er, THE FLY II, men den er på ingen måde noget særligt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar