søndag den 23. oktober 2016

Nu slippes THE WALKING DEAD sæson 7 løs, men det bliver ikke i Danmark

Nå, er du klar til at lukke ned for alle dine sociale medier de kommende dage? Ikke noget med at kigge på Facebook, Twitter og hvad de nu ellers hedder. Jeps, det er blevet tid til endnu en sæson af THE WALKING DEAD, og den har premiere i aften på den amerikanske TV-kanal AMC. Sæson 6 sluttede med en vild cliffhanger, og nu bliver det afsløret, hvad der videre sker.

Jeg er selv bagud med serien, så jeg sitrer ikke helt af spænding på samme måde som de fans, der har fulgt med indtil nu. Det ene problem er så, at man nok skal holde øjnene fra sine computerskærme og andre gadgets for ikke at få spoilet handlingen. Alene det bliver en udfordring. Oplevede dog under den seneste sæson af GAME OF THRONES at navigere rundt om de værste spoilers, men det bliver nok svært, når det gælder THE WALKING DEAD.

Et andet problem er så, at DR3 ikke længere sender serien, og at den derfor ikke bliver tilgængelig i Danmark. Seerne har i ugevis raset på DR3's Facebook-side, og tonen har været ganske hård. En underskrift-indsamling kører for at få serien tilbage på skærmen, og det seneste tiltag er en opfordring til at holde op med at betale licens. Nu kan man argumentere for, at det ikke er en public service-opgave at sende THE WALKING DEAD, men det er ikke et argument, der deles af de rasende brugere. De vil bare have serien på skærmen, og så er DR3 ellers velkommen til at droppe en hel masse andre programmer.
Seerne har i ugevis raset på DR3's Facebook-side, og tonen har været ganske hård. En underskrift-indsamling kører for at få serien tilbage på skærmen
Men det synes ikke at blive til virkelighed. I andre lande rundt om Danmark sendes THE WALKING DEAD af kommercielle kanaler så som Kanal 9 og Fox, men det virker heller ikke som om, at det bliver en løsning for de danske seere. Så skal det i hvert fald komme som et lyn fra en klar himmel, hvis en af de kanaler pludselig bider på.

At DR3 er hoppet fra, fordi AMC har ændret på rettighederne, tyder i nogen grad på, at det ikke er en attraktiv handel. Detaljerne er uklare, men prisen, antallet af visninger samt rettighederne til at streame de enkelte afsnit skulle være blevet ændret i forhold til det, der har været gældende før.

Man kan så undre sig over, at AMC ikke kan komme med et mere realistisk tilbud, men vi kan reelt ikke vide, hvad der er foregået i kulisserne. Bundlinjen er, at THE WALKING DEAD sæson 7 i første omgang ikke vil være at finde på en dansk TV-skærm (og i forhold til sæson 6 skal det lige noteres, at DR3 sendte afsnittene med ca. 14 dages forsinkelse i forhold til USA).

Så nu kan vi kun vente på den orkan af spoilers, der vil ramme os efter i aften - det bliver blodigt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar