onsdag den 18. januar 2017

THE REZORT: Tag på en dejlig ferie og skyd en masse zombier i stumper og stykker

Hvis man en dag kaster sig ud i at være iværksætter i underholdnings/ferie-branchen med planer om at lave en park, hvor publikum kan opleve vildt farlige ting, så skal man nok lige kigge en gyserfilm eller to igennem først. Her vil man hurtigt lære, at det kan gå grueligt galt - ja, det er faktisk næsten en hovedregel, at det vil fejle big time, og at publikum ender som dem, der bliver ædt eller på anden vis kommer af dage. Se bare i JURASSIC PARK, hvor dinosaurerne overtog hele den fantastiske park, hvor man ellers på sikker afstand skulle kunne nyde de genskabte kæmper fra fortiden.

Nu har vi så fået THE REZORT, der er blevet beskrevet som JURASSIC PARK med zombier. Mange år efter, at en zpmbie-virus udslettede to milliarder mennesker, har man fået situationen under kontrol. Et enkelt sted i verden finder man dog stadig de levende døde, nemlig på det luksuriøse The ReZort - en ø, hvor turister under kontrollerede forhold kan tage på safari og skyde zombier.

Den traumatiserede Melanie er med på det seneste hold af gæster på øen. Hun er en af dem, der mistede mange af sine kære under zombie-udbruddet, og hun tror, at det måske kan virke som god terapi selv at dræbe nogle af de omvandrende lig. Hun er sammen med kæresten Lewis, der har masser af erfaring fra zombie-krigen. Blandt de andre gæster er to hyper-energiske teenagere, en mystisk kvinde og en gnaven mand ved navn Archer, der har et særligt talent for at skyde zombier. Men midt i det hele bryder parkens avancerede sikkerhedssystem sammen, og snart vrimler det med de levende døde overalt.

THE REZORT ligner umiddelbart en af de mange billige horror-TV-film, der har oversvømmet markedet de seneste år, men man fornemmer alligevel her, at budgettet er højere og at ideerne er bedre. Filmen er solidt instrueret af Steve Barker, der tidligere har lavet OUTPOST og OUTPOST: BLACK SUN, mens manuskriptforfatteren Paul Gerstenberger især har arbejdet med TV-produktioner. Rollelisten består for det meste af forholdsvis ukendte navne, men man har dog fået den flittige Dougray Scott med, og han trækker virkelig op i den samlede bedømmelse.

Vi har at gøre med noget så usædvanligt som en engelsk-spansk-belgisk produktion, og dele af den er filmet på ferieøen Mallorca. Det fungerer usædvanlig fint. Man kunne dog godt have ønsket sig, at der var blevet spenderet lidt mere på zombie-makeuppen, men det er småting i en film med masser af energi og mange kreative indfald. Muligvis har man glemt den i samme sekund rulleteksterne kører over skærmen, og det er ikke nødvendigvis en film, man kunne finde på at se igen. Men man er godt underholdt undervejs, og det betyder også noget. Jeg så THE REZORT på dansk Netflix.

THE REZORT, England-Spanien-Belgien, 2015. Instruktion: Steve Barker. Medvirkende: Dougray Scott, Jessica De Gouw, Claire Goose, Martin McCann, Jassa Ahluwalia. Musik: Zacarías M. de la Riva.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar