lørdag den 20. april 2019

John Badhams DRACULA; stadig drænet for farver

John Badhams DRACULA fra 1979 er en glimrende fortolkning af den klassiske historie, men desværre er det noget af en frustrerende oplevelse at se den i hjemmebiografen. Da den gik i bifferne, var filmen fyldt med farver, selv om instruktøren gerne ville have skudt den i sort/hvid. Det fik han ikke lov til af filmselskabet, men han tog hævn, da den i 1991 udkom på laserdisc - her blev farverne drænet voldsomt, uden at den dog helt blev slået over i sort/hvid.

Men efterfølgende udgivelser på dvd og Blu-ray har holdt fast i det knap så kulørte look, og selv om man via fans kan finde farve-restaurerede udgaver, er den stadig ikke officielt udkommet i en version, der matcher det, publikum i sin tid kunne opleve i biografen. Det gælder heller ikke en af de seneste Blu-rays, nemlig den fra tyske Koch Media. Her har man vist endda ikke engang gidet trykke et vendbart cover, så man kan slippe for det grimme censur-logo på forsiden. Men en dag kan vi jo håbe på, at John Badhams DRACULA udkommer i den version, som efterspørges af mange fans.

2 kommentarer:

  1. Jeg elsker den film dybt og inderligt. Vi får forhåbentlig en ordentlig udgave, når instruktøren har forladt denne verden og ikke længere kan blande sig. Hvis altså fysiske medier til den tid stadig eksisterer. Dø, John Badham, dø!

    SvarSlet
  2. Den kommer forhåbentlig en dag.

    SvarSlet