søndag den 29. marts 2020

TV-udgaven af THE WOMAN IN BLACK udkommer langt om længe på Blu-ray

Når man lige falder over et eksemplar af Susan Hills roman THE WOMAN IN BLACK, får mange måske den tanke, at det er en gotisk roman fra 1800-tallet. Men bogen er faktisk fra 1983, og forfatteren er stadig iblandt os. At den så i høj grad har sine rødder plantet i den gotiske tradition, er blot et af de elementer, der gør, at den er så fascinerende læsning. I 2012 fik vi en glimrende filmatisering fra Hammer-studierne med Harry Potter-skuespilleren Daniel Radcliffe, men allerede i 1989 blev historien forvandlet til til levende billeder, nemlig i form af en TV-film instrueret af Herbert Wise efter et manuskript af Nigel Kneale.

Siden har filmen haft et meget beskedent liv på VHS og dvd, og reelt har den været stort set umulig at komme til at se, og jeg har aldrig selv været så heldig at få fingre i den. Men det kan nu lade sig gøre takket være det engelske selskab Network. De udgiver den 25. maj en nyrestaureret udgave på Blu-ray. Og den har jeg selvfølgelig bestilt!

2 kommentarer:

  1. Dejligt. Jeg har den på dvd, men det er en bootleg version af et tv-rip. Ved ikke om den nogensinde er kommet officielt, men bliver dejligt at kunne opgradere...

    SvarSlet
    Svar
    1. Der var en amerikansk dvd på et tidspunkt, der skulle være en officiel udgivelse - men det er virkelig godt, at der nu kommer en mere tilgængelig udgave.

      Slet