onsdag den 5. maj 2010

Skræk og Rædsels spørgekasse

Jeg får af og til spørgsmål på e-mail fra bloggens læsere og det sker tit, at der i kommentarerne bliver spurgt om noget. Men jeg har opdaget, at der også kommer spørgsmål på en mere indirekte måde, nemlig via de søgeord, der fører ind til bloggen. Det er meget almindeligt, at man taster et spørgsmål ind i sin søgemaskine, når man vil finde noget på nettet. Og de søgeord/spørgsmål, der har ledt folk på sporet af denne blog, kan jeg hente fra Google Analytics.

Nu kan jeg ikke vide, om læserne rent faktisk har fundet de oplysninger, de var på jagt efter, men nu jeg altså lige samlet en del spørgsmål, som jeg vil svare på i dette indlæg - som en slags supplement til FAQ'en. Måske er der en oplysning eller to, som du lige gik og savnede.

Hvornår udkommer THE VAMPIRE DIARIES på dvd?
Jeg kender ikke den danske udgivelsesdato, men første sæson udkommer på dvd i England den 23. august. Det er endnu ikke oplyst hvilke undertekster, der er på.

Hvornår kommer A NIGHTMARE ON ELM STREET?
Den seneste danske premieredato blev oplyst til at være den 24. juni, men meget tyder på, at den ikke holder. Vi venter stadig spændt på en ny dato.

Hvornår kommer anden sæson af TRUE BLOOD ud i Danmark?
TV2 Zulu er godt halvvejs i anden sæson. Hele sæsonen udkommer på dvd og Blu-ray i England den 17. maj. Det er ikke umuligt, at der er danske undertekster på, men tjek det lige, før du bestiller.

Hvornår kommer TRUE BLOOD sæson 3?
Tredje sæson har premiere i USA på TV-kanalen HBO den 13. juni.

Hvornår udkommer TRUE BLOOD bog nr. 4?
Den fjerde bog i Charlaines Harris' serie udkommer her i Danmark i morgen, torsdag den 6. Titlen er DØD FOR VERDEN.

Hvornår kommer THE GRUDGE 3?
Filmen udkommer på dvd her i landet den 8. juni.

Hvor kan man købe FANGORIA?
Det billigste er uden tvivl et abonnement direkte fra FANGORIA, men ellers kan man købe bladet i Fantask.

Hvem skriver GÅSEHUDs-bøgerne?
Det gør den amerikanske forfatter R.L. Stine. R.L. står for Robert Lawrence.

Hvor gammel er R.L. Stine?
Han er født den 8. oktober 1943, så han er altså 66 år gammel.

Hvor kan man købe Joe Dantes PIRANHA?

Filmen har været ude i nogle uger nu fra Another World Entertainment, så den burde kunne fås i de fleste velassorterede dvd-butikker samt fra online-forhandlerne.

Hvordan laver man gyserfilm?
Tja, det er der nok ikke noget simpelt svar på. Den danske instruktør Martin Schmidt, der har lavet en del gysere, har skrevet en bog med titlen KLAR TIL OPTAGELSE - EN GUIDE TIL FILMPRODUKTION, som formentlig er et OK sted at starte, hvis man går med en lille Sam Raimi i maven. Man kan også finde flere bøger af Janus Vinther, bl.a. BLODIGE SPECIAL EFFEKTER FOR BEGYNDERE. På engelsk findes bl.a. Danny Dravens THE FILMMAKER'S BOOK OF THE DEAD: HOW TO MAKE YOUR OWN HEART-RACING HORROR MOVIE. Hvor nyttige bøgerne er, ved jeg ikke, men flere filmmagere kaster sig også bare ud i det uden guider og manualer.

Hvornår kommer THE DESCENT: PART 2 i biografen?
Det gør den ikke. Udkommer på dvd og Blu-ray herhjemme den 8. juni.

Hvornår kommer MONSTERJÆGERNE på dvd?
Den 18. maj.

Hvad er en splatterfilm?
Splatterfilm er film, der viser død, vold og lemlæstelse så blodigt og makabert som muligt. Man kan finde splatterfilm i mange genrer, men en stor del af dem hører til horrorgenren. Det kan f.eks. være en grum film som den franske À L'INTÈRIEUR eller en mere munter sag som EVIL DEAD II. Man kan læse mere om splatter i John McCartys bog SPLATTER MOVIES: BREAKING THE LAST TABOO OF THE SCREEN.

Hvad kom først, TWILIGHT eller THE VAMPIRE DIARIES?
Den første TWILIGHT-bog blev udgivet i 2005. Den første bog i THE VAMPIRE DIARIES-serien blev udgivet allerede i 1991.

10 kommentarer:

 1. Ej hvor er det godt! :o) Tak for alle de spændende svar!

  SvarSlet
 2. Jeg ser, at du har set HORA; Er det en, du har tænkt dig at anmelde? Jeg har endnu ikke set den, men en skandinavisk splatterfilm er altid interessant (om den så også er god, er jo ikke nødvendigvis det samme, høhø).

  SvarSlet
 3. Ja, anmeldelse er på vej!

  SvarSlet
 4. Der er en del, der betyder på, at Nightmare on Elm Street slet ikke kommer op herhjemme. Fra anden hånd har jeg i hvert fald, at distributøren er stærkt i tvivl pga. modtagelsen i USA.

  SvarSlet
 5. "betyder på"... ja, her går det jo godt. "Tyder på" selvfølgelig.

  SvarSlet
 6. Hmm... Meget mærkeligt. De svenske biografgængere får jo A NIGHTMARE ON ELM STREET i morgen fra den samme distributør - og det har været planlagt længe.

  SvarSlet
 7. Den engelske True Blood sæson 2 indeholder undertekster på dansk og en del andre sprog. Jeg fik den selv hjem forleden dag.

  SvarSlet
 8. Perfekt. Det skriver jeg lige et indlæg om.

  SvarSlet
 9. hej hvornår kommer bog 8-9-10 på dansk af true blood????

  SvarSlet
 10. Det er der pt. ikke noget nyt om. Følg med her på kanalen.

  SvarSlet