tirsdag den 11. marts 2008

Dracula er stået op fra graven

Efter den originale DRACULA fra 1958 gik Hammer-studierne ikke amok i sequels med den blodsugende greve. I 1960 kom den Dracula-løse THE BRIDES OF DRACULA og først i 1966 vendte Christopher Lee tilbage til rollen i DRACULA: PRINCE OF DARKNESS. DRACULA HAS RISEN FROM THE GRAVE fra 1968 er en direkte fortsættelse.

Dracula frigives ved et uheld fra sin iskolde grav af blodet fra en landsbypræst, der sammen med sin Monsignor er ved at udføre et ritual, så ondskaben for altid kan forlade Draculas slot. Dracula er rasende over, at han ikke kan vende tilbage til sit slot og han vil derfor hævne sig på Monsignoren ved at få dennes niece i sin magt. Dracula gør landsbypræsten til sin tjenende ånd og går i gang med at udføre sin onde plan.

DRACULA HAS RISEN FROM THE GRAVE er en fremragende film, der lever højt på en række stærke scener, der hæver den noget simple historie op over gennemsnittet. Freddie Francis har instrueret og som fotograf kender han alt til at skabe stemningsfulde billeder. Og så har Dracula endda replikker i modsætning til hans stumme indsats i DRACULA: PRINCE OF DARKNESS.

DRACULA HAS RISEN FROM THE GRAVE, England, 1968. Instruktion: Freddie Francis. Medvirkende: Christopher Lee, Rupert Davies, Veronica Carlson, Barbara Ewing, Barry Andrews. Musik: James Bernard.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar