fredag den 17. september 2010

I en død verden går det for alvor galt

Hvis man endnu ikke har læst Robert Kirkmans zombie-tegneserie THE WALKING DEAD, så er det bare med at komme i gang. Og så skal man slet ikke læse denne anmeldelse af bind nr. 8 - ellers vil alt for mange af det kringlede plots overraskelser blive afsløret. For det er i den grad en serie, der lever højt på sine overraskelser. Samtidig kan man ikke klandre Kirkman for at være romantiker - han viser ingen nåde i forhold til sine karakterer. Alt kan ske, alle kan komme til skade, alle kan dø!

"Made To Suffer" starter med historien om, hvordan Guvernøren fra Woodbury mod alle odds overlevede de forfærdelige sår, han fik af Michonne. Nu havde jeg jo nok på fornemmelsen, at hun ikke havde fået taget livet af den syge satan - og vi får i denne omgang endnu et indblik i, hvor forkvaklet hans verden er. Og han er naturligvis rasende på Rick og de andre, der prøver at skabe sig en tilværelse i fængslet, så han mobiliserer alle raske mænd i Woodbury og drager i krig. Og så er der ellers dømt nervepirrende action til den store guldmedalje.

Det hele slutter grumt, sort og forfærdeligt, men det virkelig blevet en af seriens kvaliteter, hvor smerteligt det end er. Nu er alt åbent og jeg glæder mig - med lidt frygt og bæven - til at fortsætte læsningen af THE WALKING DEAD.

THE WALKING DEAD VOLUME 8: MADE TO SUFFER, Robert Kirkman, Charlie Adlard, Cliff Rathburn, Image Comics.

1 kommentar:

  1. Ja, det er altså en helt fantastisk tegneserie. Jeg er lige blevet færdig med bind 12, og historien fortsætter bare i samme gode kvalitet. Ind i mellem er der lidt mere ro på, men zombierne - og andre overlevende - lurer altid lige i øjenkrogen.
    Alle som tror, at tegneserier kun er for børn, burde læse "The Walking Dead" :)

    SvarSlet