lørdag den 24. marts 2012

Forfatteren Steen Langstrup hædret med prisen for Årets Danske Horrorudgivelse

Så blev spændingen udløst. Forfatteren Steen Langstrup er blevet hædret med prisen for Årets Danske Horrorudgivelse - den ekstremt barske og nervepirrende roman ALT DET HUN VILLE ØNSKE HUN IKKE FORSTOD. Prisen er stiftet af Dansk Horror Selskab, der har til formål at fremme skræmmende og uhyggelig litteratur til voksne læsere og den er i dag for første gang blev uddelt under Krimimessen, der finder sted i Horsens.

Vinderen er udpeget af en jury bestående af TROLDSPEJLET-redaktør Jakob Stegelmann, forskeren Rikke Schubart, Janus Andersen fra Horrorsiden, Jette Holst fra Gyseren.dk og anmelderen Lars Bukdahl. Her kan du læse juryens begrundelse for, at det var Steen Langstrup, der skulle vinde:
 • 'ALT DET HUN VILLE ØNSKE HUN IKKE FORSTOD kvalificerer sig som genrelitteratur, der er skøn litteratur: originalt, stiligt og effektivt turneret'. Lars Bukdahl
 • 'En fængende, uhyggelig, grum, afskyelig, velskrevet og vel-undfanget fortælling. Der er flot fremdrift i bogen, der fortællemæssigt er yderst godt komponeret, og i sig selv et meget vellykket eksempel på et rigtig godt gys for voksne'. Rikke Schubart
 • 'En historie man husker efter endt læsning. Situationen er enkel og velvalgt og godt afviklet (selv hvis der er mange mennesker på en benzintank virker den øde og skræmmende på mig'. Jakob Stegelmann
 • 'I ALT DET HUN VILLE ØNSKE HUN IKKE FORSTOD udnytter Steen Langstrup de filmiske virkemidler optimalt'. Janus Andersen
 • 'Yderst velskrevet roman, der hurtigt får læseren til at flytte sig uroligt på stolen. Så grum at den nærmest rammer læseren fysisk, men samtidig er Langstrup en mester i at klippe væk, lige når det værste sker, så læserens fantasi selv udfylder resten'. Jette Holst
Med den flotte pris følger bl.a. en pokal og et diplom designet af forfatteren og multikunstneren Patrick Leis. Du kan se den stolte vinder på dette snapshot, jeg har fået ovre fra Krimimessen i dag. De øvrige nominerede til prisen var MOLN - JORDEN HUSKER af Michael Kamp, DET SKER IGEN redigeret af Nikolaj Højberg, VELKOMMEN TIL DYBET redigeret af Mathias Clasen og DYSTRE DANMARK 2. Men det blev altså en af dansk horrors grand old men, der endte med at vinde.

Steen Langstrup debuterede som horror-forfatter i 1995 med KAT: ONDSKABEN LURER I REGNEN. Siden fulgte bl.a. BLODETS NÆTTER, FORVANDLING, FLUERNES HVISKEN og novellesamlingen 9 FØR DØDEN.

Undervejs har han også skrevet thrillere og krimier, men er for alvor vendt tilbage til gyset med den monumentale PLANTAGEN-trilogi og nu altså ALT DET HUN VILLE ØNSKE HUN IKKE FORSTOD. I de seneste mange år har han haft sit eget forlag, 2 Feet Entertainment, og du kan læse meget mere om ham på denne hjemmeside.

Skræk og Rædsel ønsker Steen Langstrup tillykke med prisen. Godt gået!

8 kommentarer:

 1. Rikke Schubart... seriøst?

  SvarSlet
 2. Er der nogen der har et par gode forslag til en uhyggelig lydbogsgyser? Det må ikke være tortur eller for makabert samt vildt overnaturligt. Det er til min mor som jeg tidligere har serviceret med både, King, Koontz, og Dennis Jürgensen. ALT DET HUN VILLE... Lød helt rigtigt indtil jeg læste det med tortur...

  SvarSlet
 3. Det har jeg ikke den store erfaring med. Det er vel nok desværre begrænset, hvad der kommer - eller hvad? Holder dog altid øje med DR's side med gratis lydbøger af hensyn til fruen i huset, der hører mange af slagsen. I øjeblikket er det tre krimier, man kan hente. Klik ind her.

  SvarSlet
 4. Der er sindsygt mange lydbøger nu Søren, stort set alle bøger kommer som lydbog - det er det nye sort :-) alle Dennis Jürgensens bøger er f.eks på lydbog. Jeg bruger det selv meget i bilen og på ferie, det er helt genialt!

  SvarSlet
 5. Netlydbog.dk
  Det kræver dog lidt arbejde, hvis man som jeg elsker alt med æbler - da formatet med drm, ikke just er Mac-venligt - og man gerne vil høre dem på sin iPod m.m. Dog kan de fint streames på Mac.

  SvarSlet
 6. Spændende, takker for info. Har dog ikke så mange øjeblikke, hvor det er passende at have en lydbog i ørene, men har dog haft stor fornøjelse af at kombinere havearbejde med H.P. Lovecraft-fortællinger.

  SvarSlet
 7. Søren - Pas på med hvad der kommer op af haven, hvis jeg kender H.P. Lovecraft ret...?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal nok holde udkig efter THE CRAWLING CHAOS næste gang jeg er AT THE GARDENS OF MADNESS! ;-)

   Slet