tirsdag den 20. marts 2012

Kan du klare at leve i en død verden?

Robert Kirkmans zombie-tegneserie bevæger sig ud på mange platforme i disse år med TV-serien, bræt- og computerspil, romaner og diverse former for merchandise. Men det er selvfølgelig det månedlige tegneseriehæfte, der er rygraden i hele projektet og jeg vil her beskæftige mig med nr. 85 til 90, der findes samlet i bind 15 af trade paperback-serien. Titlen er "We Find Ourselves" - og historien er i høj grad et sted, hvor nogle af personerne skal finde sig selv; eller måske har en oplevelse af, at de ikke bryder sig om det, de er blevet til.

Det lille Alexandria Safe-Zone-samfund rydder op efter den enorme zombie-invasion, der blev skildret i bind 14. Rick våger over sønnen Carl, der ligger i koma efter at være blevet skudt i hovedet. Imens spekulerer han over hvilke enorme muligheder, der er i det lille samfund. Han vil gerne skabe noget, der kan vare ved. Men hans kommanderende facon irriterer nogle af dem, der boede her, før Rick og hans gruppe kom til. Og det skaber konflikter og splid.

Der er både styrker og svagheder ved den måde, som Robert Kirkman komponerer sin THE WALKING DEAD-serie på. Netop fordi den er tænkt som en i princippet uendelig zombie-historie, er der plads til, at mange temaer kan blive berørt - også temaer, der har været oppe at vende tidligere. Og vi har før set, at seriens tempo går ned i et lavt gear efter et højspændt og blodigt drama. Det kan måske virke kedsommeligt for nogle, men jeg synes nu, at det fungerer ganske godt.

Der sker ikke så meget i dette bind, men vi kommer alligevel videre og får en bedre forståelse af de mange personer og deres måde at være på. Om historien så igen kommer op i det vanvittige gear, vi så i dramaet omkring Guvernøren, er ikke til at sige, men det ville omvendt være urealistisk, hvis serien hele tiden skulle prøve at overgå det. Så "We Find Ourselves" er et OK bind, hvor tingene står lidt på standby, og så skal det blive spændende at se, hvad der sker næste gang.

THE WALKING DEAD VOLUME 15: WE FIND OURSELVES, Robert Kirkman, Charlie Adlard, Cliff Rathburn, Image Comics.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar