torsdag den 4. april 2013

Jesus og de levende døde

Bind 15 af Robert Kirkmans zombie-epos, "We Find Ourselves", var et OK album, hvor der ikke skete det store, men hvor vi kom lidt tættere på personerne. Nu skal der så til at ske noget igen, hvilket man kan opleve i bind 16, der har titlen "A Larger World". Rick og de andre overlevende i Alexandria Safe-Zone har stadig sværere ved at skaffe mad - og de kan også godt se, at holdbarhedsdatoen på den dåsemad, de kan få fat i, er ved at udløbe.

De drømmer lidt om at begynde at dyrke deres egen fødevarer, men mangler kundskaberne. Så får de besøg af en fremmed, der kalder sig Jesus og som kan slås som en ninja. Han påstår at komme fra et samfund med 200 indbyggere, hvor de dyrker mad og i det hele taget har organiseret sig. De er bare ved at løbe tør for for ammunition og derfor vil de gerne indgå en byttehandel. Rick og nogle af de andre tager ud for at undersøge dette nye samfund, selv om de ikke helt tror på, at det findes.

Det er godt at se, at vores hovedpersoner igen kommer ud på landevejen, og at vi undervejs møder nogle nye karakterer. Men det hele føles stadig lidt som en overgang til noget større. Nok bliver der basket nogle zombier undervejs, men truslen fra de levende døde er ikke så overvældende i dette kapitel. Men det er altid godt for historien med lidt zombie-splat.

At Rick rent moralsk er ude på tynd is, har vi vidst længe, men man får efterhånden en fornemmelse af, at han er på linje med de skurke, han har bekæmpet undervejs som f.eks. Guvernøren. I hans kærlighed til sønnen Carl kan man måske stadig finde en snert af menneskelighed, men selv om han bløder op i løbet af dette bind fra at være et dumt svin til at være et dumt svin, der måske kan gøre de rigtige ting til gavn for hele gruppen af overlevende, så virker han stadig som en tikkende bombe. Alt kan ske i de kommende bind.

Charlie Adlards tegninger har i de seneste bind været for nedadgående i kvalitet og han har stadig svært ved at tegne ansigter, der ikke ligner hinanden. Selv om serien er populær, så burde han måske nok holde en pause. Jeg ville personligt ikke have noget imod, hvis flere tegnere kom på banen.

THE WALKING DEAD VOLUME 16: A LARGER WORLD, Robert Kirkman, Charlie Adlard, Cliff Rathburn, Image Comics.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar