søndag den 29. september 2013

Blodig Weekend: Dag 3 - lørdag

Så skulle der handles på Collector's Market.
Lørdagens program på Blodig Weekend bød på mange spændende film og events, men jeg havde på forhånd besluttet mig for at begrænse mig lidt. Selv om rædslerne hærger inde i biografernes mørke, så er der også andre ting, der skal passes. Jeg nåede dog mine øvrige ærinder i fin stil, så jeg kunne komme ind til Collector's Market i Cinematekets kælder. Her havde en række private samlere og forhandlere sat stande op med alverdens spændende ting og sager.

Sune og Rune fra Phantasmo DVD.
Jeg søgte først ned til Phantasmo DVD's stand, der diskede op med et sejt udbud af grumme gysere og flotte T-shirts. Stod længe og talte med indehaverne Rune og Sune samt Heine Sørensen, der er en af folkene bag den danske splatterfilm GROTESK, som er på søndagens Blodig Weekend-program. Det var en interessant snak, der kom godt ud i genrens afkroge - dog især de mere makabre og blodige afkroge, men det er jo det, vi elsker. Du kan se Phantasmo DVD's store udvalg på denne side, og giv dem også et like på Facebook.

Der blev handlet og forhandlet rundt om ved boderne.
Collector's Market bød på bunker af plakater, pressemateriale, tegneserier, bøger, dvd'er og meget andet godt, og der blev bladret flittigt i tingene rundt om ved bordene, mens man forhandlede priser. "Jeg skal jo ikke købe noget", sagde en fan til mig, hvorefter vedkommende slog kløerne i en stor bunke science fiction-hæfter. Man kan ikke undgå at blive fristet, når man er til disse samlertræf, der desværre afholdes alt for få af herhjemme.

Jeg var dog rimelig tilbageholdende, men hos Phantasmo DVD købte jeg DEAD & BURIED, SLEEPAWAY CAMP, DARK NIGHT OF THE SCARECROW samt en dvd-boks med de tre oprindelige IT'S ALIVE-film. Og fra en fan blev det til en interessant bog om horror-genren samt Larry Cohens Q (aka Q: THE VINGED SERPENT) på dvd - den har jeg ikke set i årevis.
Tom Kristensen og Lars Kramhøft signerer deres nye horror-tegneserie.
Endelig hilste jeg på Lars Kramhøft og Tom Kristensen, der nu er blevet færdige med deres horror-tegneserie MADE FLESH, der har været publiceret over tid på nettet. Nu foreligger det samlede værk i en trykt udgave fra forlaget Headstone. Den skulle jeg selvfølgelig lige have et eksemplar af - selvfølgelig med autografer og en lille tegning. Sjovt nok er den så dedikeret til mit mellemnavn Henrik og ikke mit fornavn, men det er cool nok.

Så nåede jeg ikke mere på Collector's Market, da vi fik gæster derhjemme - men de måtte så leve med, at jeg strøg ud af døren ved 21-tiden og satte kursen mod CinemaxX. Her var det den amerikanske haj-gyser SHARKNADO, der stod på programmet - filmen, der ikke mindst i kraft af omtale på Twitter er blevet et kæmpe-fænomen. Seertallene er vokset for hver gang, Syfy-kanalen var vist den, og den har også kørt i amerikanske biografer til midnatsforestillinger.

Elias Eliot introducerer SHARKNADO.
Nu kørte den altså i CinemaxX i København, i øvrigt samtidig med en forestilling i CinemaxX i Aarhus. Salen var godt fyldt op, og publikum var med på løjerne. Filmen er helt ekstremt ringe, men for pokker hvor er den underholdende. Det er som om, at folkene bag har været pisseligeglade med alle spilleregler for, hvordan man skruer en film sammen - og så er de bare gået i gang. SHARKNADO byder på det ene absurde optrin efter det andet, og det bliver bare værre, efterhånden som filmen skrider frem. Der blev klappet og hujet i salen - ikke mindst i den sidste halve time, hvor tingene for alvor bliver fjollede.

Publikum forlader biffen efter en af de mest syrede genre-oplevelser længe.
Ian Ziering (ja, det er ham fra BEVERLY HILLS, 90210) tager sin rolle alt for alvorligt, mens Tara Reid ser ud som om, at hun har slugt en håndfuld sovepiller før hver optagelse. Og gode gamle trofaste John Heard havde sandelig også lige et par eftermiddage fri, så han kunne være med. Der er så mange goofs og continuity-fejl, at man kunne fylde en hel bog med dem. Så SHARKNADO er dum med dum på, men det var sjovt at se den. Om jeg så lige skal se den igen de første par måneder, er en anden snak.

3 kommentarer:

 1. Betyder det at der kommer en anmeldelse af Sleepaway Camp snart? :)

  Fremragende blog i øvrigt. Har været igennem den hele i løbet af ugen.

  SvarSlet
 2. SLEEPAWAY CAMP er en af de film, jeg underligt nok aldrig har fået set, så det kunne da være fristende at lave en retro-anmeldelse af den. Men jeg kan ikke love, at det bliver snart. Min blog-to-do-liste har det ikke med at blive kortere, og der dukker også hele nye ting op. Men hold øje med bloggen.

  Og tak for roserne... sejt at du har været igennem de mange indlæg.

  SvarSlet
 3. Oh, jeg elsker SLEEPAWAY CAMP, så det vil jeg da også se frem til - så er der jo også lige en anledning til at se den igen... ;-)

  SvarSlet