søndag den 28. september 2014

Blodig Weekend 2014: Det blev så ikke denne lørdag, at jeg skulle ud i junglen med Ruggero Deodato

Der kigges på varerne på Collector's Market.
Lørdag plejer at være den store dag på Blodig Weekend; blandt andet fordi der holdes Collector's Market nede i Cinematekets kælder. Her stiller alverdens forhandlere og samlere op med film, plakater og diverse merchandise. Det er et godt trækplaster, og der holdes alt for lidt af den slags for os horror-freaks i Danmark. Man havde i år udvidet arealet, så der kunne være lidt flere boder, og der var nok at kigge på.

Christian Povlsen og Nicolas Barbano i snak med Lloyd Kaufman.
Jeg følte mig ikke superfrisk, men satte alligevel kursen mod Cinemateket - det er nu for fristende at møde fans, man ikke har set længe - og det kunne jo være, at man kunne gøre et godt køb. Det første syn, der mødte mig, da jeg kom ned ad trappen i filmhuset, var selvfølgelig Lloyd Kaufman og hans kone Pat. De er bare over det hele, og især Lloyd er som en Duracell-kanin, der har drukket tre liter espresso. Han snakker med alt og alle, og giver så meget af sig selv. Talte med en fan, der havde fået signeret en boks med Troma-film, og Lloyd havde skrevet nogle forskelligt på alle dvd'erne. Det er verdensklasse.

Christian Povlsen og kæresten i et Kodak-øjeblik med Troma-kongen.
Jeg mødte en masse mennesker fra nær og fjern, som f.eks. Jack Jensen fra En lejemorder ser tilbage-bloggen og Allan Sørensen fra Sørensen Exploitation Cinema Proudly Presents. Vi snakkede blandt andet om, hvor svært det kan være at få set alt det, man gerne vil - og så få skrevet om det bagefter. Ak ja, det er den rene jammer, når horror-bloggere mødes.

Rikke Schubart og Nicolas Barbano ved Valetas bod.
Rikke Schubart var på banen med andet bind i sin vampyr-trilogi, MØRKE, der er udkommet på forlaget Valeta. Ved samme lejlighed er første bind, BID, blevet genudgivet. Det fik vi en snak om sammen med min gamle horror-ven Nicolas Barbano; krydret med lidt om internettets mange muligheder, hvis man er skribent. Læs mere om Rikke på denne nye hjemmeside.

Ruggero Deodato signerer ting og sager.
Dagens stjerne-gæst var den italienske instruktør Ruggero Deodato, der senere på dagen skulle introducere sin berømte og berygtede kannibal-gyser CANNIBAL HOLOCAUST. Han havde også en bod, og her måtte man acceptere, at det kostede penge at få en autograf. Det er helt normalt på messer og conventions i udlandet, men vi har nok ikke helt vænnet os til det herhjemme - måske fordi der er så få messer og conventions. At Lloyd Kaufman så kastede sine kragetæer i grams er en anden snak.

Anyway, jeg har allerede Deodatos autograf på en CANNIBAL HOLOCAUST-dvd, så jeg behøver ikke flere. Men der var selvfølgelig mange, der lige skulle have signeret det ene og det andet eller købe noget fra hans bod. Han stillede med glæde op til billeder, men nogen hyggeonkel er han bestemt ikke.
Lidt mere stemning fra samler-markedet.
Der kigges på spændende og sjældne plakater.
Jeg købte lidt ind hos Phantasmo DVD.
Jeg tog flere runder til de forskellige boder, og havde en mindre håndfuld ting med hjem: Jess Francos JACK THE RIPPER, dokumentaren BIRTH OF THE LIVING DEAD, slasheren THE HOUSE ON SORORITY ROW (i en dobbelt-disc-udgave), nazi-zombie-filmen SHOCK WAVES samt vildsvine-gyseren RAZORBACK - alt sammen på dvd. Jeg handlede bl.a. hos Sune og Rune fra Phantasmo DVD, der tog ovenstående Happy Customer billede af mig. Derudover købte jeg en bog om lyd og musik i horrorgenren samt otte numre af bladet SKRÆK-KRIMI, der udkom i Danmark for mange år siden. Alt i alt en god bunke.

Jack Jensen var glad for at få min CANNIBAL HOLOCAUST-billet.
Men jeg kunne desværre godt mærke trætheden, så jeg havde brug for en pause. Selv om det ikke er hver dag, at man kan se Ruggero Deodatos grumme kannibaler på det store lærred, så var humøret ikke til det, og jeg forærede derfor min billet til den totalt udsolgte forestilling til Jack Jensen, og smuttede hjem til familien for at slappe lidt af.

Så kan der stilles spørgsmål til den italienske kannibal-instruktør.
Der var tæt pakket i salen til CANNIBAL HOLOCAUST.
Efter lidt mad og lidt ro satte jeg mig igen på jernhesten, og trampede ind til Cinemateket. Her var CANNIBAL HOLOCAUST netop ved at slutte, og jeg kom med ind for at se lidt af den Q&A, der skulle være med Deodato. Han blev som det første spurgt om de kontroversielle scener med slagtning af dyr i filmen, og han kom af snirklede omveje (lidt på engelsk og en del på italiensk via en tolk) frem til, at hvis han i dag skulle lave en film i junglen, så ville der være no animals!

Jeg kunne dog ikke blive så længe, da en af aftenens sidste film ventede i en anden sal. Det var den amerikanske horror-komedie ZOMBEAVERS, der i øjeblikket går sin sejrsgang på diverse genre-festivaler. Og det er den perfekte festival-film... en rigtig crowd-pleaser med masser af jokes, splatter og bare bryster. Tempoet holder hele vejen igennem, og effekterne er for det meste old school. Det er sjældent, at jeg oplever et publikum, der klapper under filmen, men det skete et par gange her. Et absolut hit og en perfekt afslutning på en anstrengende dag.

4 kommentarer:

  1. Ruggero Deodato er muligvis ikke en hyggeonkel og Duracelkanin som Lloyd Kaufman, men han stillede da op til gruppebilleder med Lloyd, dennes kone Pat og flere andre men han skal lige varmes op først ;-) Poster billeder på Fjæsbogen.

    SvarSlet
  2. Fun fact: I forgrunden på det sidste billede fra salen, ser man Ask Hasselbalch (ham med kasket), som har instrueret den super seje børne-superhelte film Antboy :) .

    SvarSlet
  3. Hyggeonkel eller ej ... det var under alle omstændigheder en fremragende weekend.

    SvarSlet