lørdag den 4. april 2015

Nu er UDBRUD i udbrud på dvd

Som jeg tidligere har nævnt her på bloggen, så hærger de levende døde den danske film-undergrund, og der er mange projekter på vej. Et af dem er Henrik Andersens UDBRUD, der den 14. marts havde gallapremiere i Biocity i Aarhus, hvor den blev set i en fyldt sal 1 af 300 mennesker. Nu er UDBRUD så udkommet på dvd med en masse ekstramateriale og engelske undertekster.

Henrik Andersen er 42 år, arbejder til dagligt som pædagog og er far til tre, hvoraf de to af børnene har roller i UDBRUD. Han har også special effects-firmaet AMOS-FX, og det er selvfølgelig meget handy, når man sætter sig for at lave en zombiefilm. UDBRUD er skrevet sammen med Kim Hermansen, der også har fotograferet og produceret. Hovedrollen spilles af skuespilleren Anne Stenholt, og så har venner og bekendte været med til at fylde rollelisten ud. Jeg overlader lige ordet til Henrik Andersen, der har dette at fortælle om UDBRUD:

Filmen er en hyldest til de gamle italienske spaghetti-horror-drenge, som jeg elsker så højt. Det ses selvfølgelig i det blodige splat, men ellers ikke så meget i stilen, men mere en hyldest til den måde, de fik det lavet på og den energi, de havde med deres projekter. Det var også tit lidt rebelagtigt filmmaking. Desuden er der hyldester til alle de film, vi elsker lige fra THE TENANT af Roman Polanski til Paul Verhoevens blodige værker. Over STREETS OF FIRE og EASY RIDER og alverdens zombiefilm.

Rent teknisk er UDBRUD skudt på et Canon EOS 600D-kamera, krydret med et par GoPro-optagelser. Hertil kommer selvfølgelig de fysiske effekter samt nogle digitale effekter, der er lavet på en Mac. Selv om den ikke har modtaget støtte, så har mere end 100 mennesker været involveret i projektet.

Filmen bliver ikke lagt ud på de sociale medier, da jeg mener, at den sagtens kan få et liv uden, og med mine 42 år på bagen er jeg fra en generation, hvor man kæmpede lidt for at se undergrundssplat og glædeligt gav 450 kr. for et VHS-bånd i Rockuglen i København. Vi vil også gerne have at UDBRUD skal stå som et statement over hvor sjovt og givende, det kan være at lave film. At man skal huske at have det sjovt med det. Hygge sig med det. Naturligvis tage det seriøst men samtidig ikke glemme hvor fantastisk, det er at lave film. Hvor fantastisk det er at skabe noget sammen med andre, skriver Henrik Andersen.

UDBRUD kan købes på dvd hos netop Rockuglen i København eller ved at sende en email til instruktøren på broderbyld@yahoo.dk. Filmen koster her 100 kroner + 20 kroner i forsendelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar