onsdag den 10. april 2019

På hurtig horror-shopping i Oslo

Hylder med Blu-ray-nyheder - så bliver det ikke meget bedre.
Vi har været en tur med Oslobåden, og det er jo lidt af en hektisk affære, fordi man det meste af rejsen er på skibet og så har man godt seks timer i den norske hovedstad til sightseeing og shopping. Men trods den begrænsede tid, så lykkedes det at få et par gode håndfulde ting med hjem til samlingen. Først og fremmest er det lidt af en overraskelse, at de fysiske butikker stadig har det fint i Norge. Man kan gå direkte ind i en shop som Platekompaniet, hvor man mødes med et pænt udvalg af både dvd'er og Blu-rays - lidt ligesom Fona i gamle dage; kan I huske det?
Helt fornøjet ser jeg ikke ud, men det er altså ikke nemt at lave selfies - her er jeg på vej ind for at shoppe i Platekompaniet, og det er en god ting.
Her finder du "skrekkfilm".
De havde den nye nordiske Dario Argento-samling, men den købte jeg nu ikke.
Jeg nåede ind i den butik, der ligger i Byporten Shopping på Jernbanetorget, men lige i nærheden skulle der være endnu en, nemlig i Stenersgate, men den kom vi ikke forbi. Men det var fint nok med et enkelt besøg i en shop, hvor man bare kan rage ting og sager ned fra hylderne. Udvalget er selvfølgelig begrænset i forhold til nettet, men det er herligt bare at kunne stå med tingene i hånden og beslutte sig for, om det er noget, der skal med hjem.

En fin stak ting og sager til samlingen.
Hvad købte jeg så? Den nye SUSPIRIA (nu hvor den lige stod der), PET SEMATARY i 30 års jubilæums-udgaven, SE7EN (ja, den stod der også lige), THE NUN, VAMPYRVIDAR (hittet fra Blodig Weekend-festivalen), WILDLING, REVENGE og WHAT KEEPS YOU ALIVE (med IT STAINS THE SANDS RED som bonusfilm). De fleste af de sidstnævnte er udgivet af norsk Another World Entertainment på Blu-ray - dem har vi kun fået som dvd her i landet. WILDLING er dog i resten af Skandinavien udgivet af Nonstop Entertainment, så her kan den også fås på Blu-ray. Men i Norge gik filmen i bifferne, hvilket måske kan forklare, at den her har fået en særskilt udgivelse.

THE NUN tog jeg kun med for at udnytte et "2 for 250,-"-tilbud - det er på ingen måde en god film, men nu har jeg den og alle de andre THE CONJURING-univers-gysere på Blu-ray. Det samlede rov: 8 Blu-rays med i alt 9 film til en pris af omkring 616 danske kroner - det er da helt OK.

Indgangen til Outland er ret kedelig, men det er butikkens indhold ikke.
Outland er en stribe Faraos Cigarer-lignende butikker, og vi nåede ind i den store afdeling i Kirkegata. Især udvalget af tegneserier og bøger er ganske imponerende. Umiddelbart synes fokus mest at være på fantasy og science fiction, men selvfølgelig kan man også finde gys på hylderne.

Man befinder sig så meget i nørd-land.
FIVE NIGHTS AT FREDDY'S-bøger.
Fint udvalg af SWAMP THING.
THE WALKING DEAD var der selvfølgelig også meget af.
Det her er bare en lille del af afdelingen med fiktion.
H.P. Lovecraft finder man alle steder.
Nu nøjedes jeg med at købe et genoptryk af det første THE WALKING DEAD-hæfte (og en western-tegneserie, men det er en anden snak). Men det er bestemt en forretning, man kan få timer til at gå i, hvis man har tid. Alt i alt en fin tur til Norge, der altså udmøntede sig i lidt ekstra til hylderne.

4 kommentarer:

 1. Så du en autentisk norsk "Skrik"-maske til salg nogen steder? Eller måske blot en kopi af det fiktive souvenir-kit (Ghostface-maske + selvlysende plastikkniv), tilskuerne får udlevet til "Stab"-premieren i "Scream 2"?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ikke umiddelbart, men jeg kan have overset noget. Outland sælger dog et "Skrik"-puslespil. Vi kom forbi en større forretning, der tydeligvis gjorde det i udklædning, men vi var ikke derinde.

   Slet
 2. Lyder som et sted man burde tage hen, er det dyrt sådan en smut tur derop for en dag? Forresten er Vampyrvidar og Revenge blu ray filmene også med dansk tekst?

  SvarSlet
  Svar
  1. Dyrt og dyrt. Vi valgte at rejse i den bedste kahyt med balkon og det hele, så det kostede selvfølgelig, men der er selvfølgelig andre muligheder. Kender ikke lige den laveste pris på en tur med Oslobåden. Hvis man bare skal op og shoppe kan et fly frem og tilbage samme dag måske være en billigere model.

   Jeg har ikke haft filmene i afspilleren endnu, men VAMPYRVIDAR er efter omslaget at dømme med danske tekster, mens REVENGE kun med norske. I forhold til udgivelser, der specielt er udgivet i Norge, skal man nok gå ud fra, at der kun er norske undertekster på.

   Slet