torsdag den 11. april 2019

Så fik jeg læst 4000 sider THE WALKING DEAD

Så kom jeg stort set up to date med THE WALKING DEAD, og her taler vi altså om tegneserien, der har været udgivet siden oktober 2003. Et imponerende epos skrevet af Robert Kirkman, der satte sig for at skabe en zombie-fortælling, der i princippet var uendelig. Nu siger kalenderen april 2019 og hæfte nummer 190 af den månedlige serie er på gaden. Ret vildt, må man sige.

De populære trade paperback-udgaver samler hver seks numre af de månedlige THE WALKING DEAD-hæfter, og der skulle efter sigende være omkring 22 siders historie i hvert hæfte. Så med de 31 bind, vi indtil nu har fået, bliver det med lidt hurtig lommeregner-regning til mere end 4000 sider zombie-tegneserie - det er altså en voldsom omgang. De 31 bind indeholder nummer 1 til og med nummer 186, så der er selvfølgelig lige en lille smule, jeg mangler, men det må vente til august, hvor bind 32 udkommer (det vil indeholde nummer 187-192 af de månedlige hæfter).

Det er på alle måder en ekstrem serie. Man lærer hurtigt, at ingen af karaktererne er fredet, og hvem som helst kan dø når som helt. Jeg spoiler dog ikke meget ved at afsløre, at vores hovedperson, politimanden Rick Grimes, stadig er i live. Selvfølgelig kan serien ikke holde tempoet hele vejen igennem, og sine steder er den ujævnt skrevet - men på forunderlig vis finder Robert Kirkman igen og igen tilbage til det rette spor, og så er man bare nødt til at læse videre. Tegneserien er dog ikke så slem som TV-serien til at fylde på med ligegyldige sidehistorier, der mest skal bruges til at få tiden til at gå.

Persongalleriet er enormt, og man skal holde tungen lige i munden i perioder, fordi nye karakterer kommer til, mens andre er gået en grum skæbne i møde. Charlie Adlards tegninger kan være en udfordring, fordi nogle af personerne lidt ligner hinanden - og nogle gange kan man godt se, at det er gået stærkt med at lave serien. Men andre gange er tegningerne fænomenale, så det svinger en del. Men samlet set er det en vildt god serie, og det har været en fornøjelse at pløje det hele igennem på relativ kort tid. Jeg er i hvert fald fan, og hænger formentlig på til det sidste - uanset hvornår det bliver.

Ved siden af den egentlige serie er der kommet nogle småhistorier med Michonne, Tyreese, Morgan og The Govenor. De er på seks sider hver og findes samlet i et hæfte, der udkom i forbindelse med Free Comic Book Day i 2013. Desuden findes der HERE'S NEGAN-historien på 64 sider, som giver et lille indblik i karakteren Negans vej fra at være en idrætslærer til at være en galning med et pigtråds-baseballbat. Intet af det er essentielt, og kun historien om Morgan synes der at være kælet lidt for. Resten er ret sjusket, og HERE'S NEGAN er tæt på at være pinlig med et dårligt manuskript og virkelig grimme tegninger. Kun for THE WALKING DEAD-fans, der pinedød vil have det hele med.

Opdatering: Som sagt udkommer trade paperback nummer 32 til august, hvor nummer 187-192 af de månedlige hæfter bliver samlet. Nu har jeg lige tegnet abonnement på de månedlige hæfter fra nummer 193, så jeg kan være endnu mere up to date med serien.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Nix, men jeg kan godt se, at min første sætning på en eller anden måde antyder det, så den har jeg rettet til. TWD-tegneserien er langt fra slut, hvis man skal tro de meldinger, der kommer fra skaberne.

      Slet