torsdag den 16. april 2020

Det er så desværre ikke i dag, at jeg skal til Blodig Weekend-festival

Hurra! I dag skal jeg til Blodig Weekend-festival! Nå nej, det skal jeg selvfølgelig ikke, for det skræmmende arrangement er blevet aflyst på grund af coronavirus-pandemien, så der bliver ikke noget med en forlænget weekend med masser af væmmelige film, der får blodet og indvoldene til at drive ned ad væggene i Empire Bio, ikke noget med at mødes med horror-freaks fra nær og fjern, ikke noget med at købe herlige ting og sager på Collector's Market, ikke noget med at snakke med spændende internationale gæster og så videre og så videre ...

I disse karantæne-tider tales og skrives der om, hvad hele situationen gør ved vores mentale sundhed og at mennesker i høj grad har brug for f.eks. kulturelle oplevelser. Det kompenseres der lidt for med diverse streamede tiltag så som morgensang, koncerter uden publikum og visning af gamle fodboldkampe på de kanaler, der ellers bringer det seneste nye fra ligaerne. Men intet kan erstatte den følelse, man har i maven, når man kommer ud til et arrangement, hvor publikum er tændt og hvor det summer af energi.

Sådan er det også til Blodig Weekend, hvor især det nørdede engagement og glæden ved horror-genren er i top - og det fix kommer jeg til at savne. Ingen af os kan vide, hvornår biograferne åbner igen, og vi kan slet ikke vide, hvornår festivaler af den slags igen vil være mulige at gennemføre. Officielt er Blodig Weekend helt aflyst i år. På festivalens Facebook-side skriver de:

Hej kære Blodig Weekend-publikum. Vi har på Blodig Weekend taget den beslutning at aflyse årets festival pga. COVID-19 situationen. Om der bliver andre begivenheder/særvisninger/mm. kan vi ikke sige på nuværende tidspunkt, men vi håber selvfølgelig på det bedste. Det er en meget trist beslutning, men vi håber på jeres forståelse og at se jer igen lige så snart, vi igen kan åbne for film og mødes med hinanden i en fælles begejstring over genrefilmens mange glæder.

Men det må heller ikke være nemt for arrangørerne, der frivilligt knokler med at stable festivalen på benene, at flere af de planlagte film nu er eller er lige ved at være tilgængelige på streaming og på dvd/Blu-ray.

Men jeg håber, at Blodig Weekend vender tilbage i en eller anden form - om det så bare er i form af enkeltstående "vi er her endnu"-arrangementer. Der er uden tvivl mange fans, der savner et rigtig godt horror-fix.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar